İSTANBUL, () -BAĞIMSIZ Türkiye Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Avukat Mustafa Pak, Alevi dernek ve vakıflarına ziyarette bulundu. Ziyaretler sırasında konuşan Pak, "Bizim aramızda hiçbir fark yoktur ve olamaz, bilin ki birileri bunun dışında bir söz ile size geliyorsa mutlaka art niyetlidir, üzerimizde kirli hesaplar içindedir" dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Pak, Ehl-i Beyt Kudret Dağı Vakfını daha sonra Alevi İnanç Birliği'ni ziyaret etti. Pak birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verdi. BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş’ın Ehl-i Beyt Külliyatına vurgu yaptığı konuşmalarında, BTP kadrolarının sadece seçim dönemlerinde Alevi gündemi olmadığını, Haydar Baş ve kadrosunun yıllardan bu yana arada oluşturulmaya çalışılan ayrımı kaldırmak için mücadele ettiklerini ve bu kapsamda Türkiye’nin her yerinde düzenlenen binlerce 'Tevhidin Merkezi Ehl-i Beyt' konferansı, çok sayıda uluslararası ‘Ehl-i Beyt Sempozyumu’ düzenlediklerini anlattı.

"BİZİM BİRLİĞE, KARDEŞLİĞE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR"

Ziyaretler sırasında konuşan Pak, "Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş’ın selamı ile geldik. Genel Başkanımız Haydar Baş, ‘Biz bir şeyi söylüyor ve savunuyorsak laf olsun diye değil, ona inandığımız için söyler ve yaparız’ dedi. Bu cümle çok önemli arkadaşlar. Ne yazık ki hepimize karşı oynanan oyunlar ortada, samimiyetsiz ve sahte davranışlara insanımız yıllardır inandı, inandırıldı. Artık buna son vermek zamanıdır. Bizim birliğe, kardeşliğe çok ihtiyacımız var. Araya birilerinin girmesine asla müsaade etmemeliyiz” dedi.

“AYRIŞMAK YERİNE DAHA ÇOK BİRLEŞMEK,KARDEŞ OLMAK ZORUNDAYIZ”

Konuşmasında BTP Genel Başkanı Haydar Baş’ın Ehl-i Beyt Külliyatından örnekler veren Pak şunları söyledi:

"Uzun yıllardır bir takım güçler kardeşi kardeşe kırdırmak için mücadele ediyor. Ne yazık ki bölgemizde Şii – Sünni çatışması körükleniyor. Aynı senaryo ülkemizde de oynanmak isteniyor. Geçmişte yaşadığımız Maraş ve Çorum olayları, daha sonra Sivas’ta yaşanan elim hadiseler hepimizin için yaktı. Biz bütün bunları görmüş ve yaşamış insanlar olarak, ayrışmak yerine daha çok birleşmek, kardeş olmak zorundayız.Müslümanın kanı Müslümana haramdır. Peygamberimiz bir Hadis-i Şerifte buyuruyor ki; “kim ki bir kardeşinin haksız yere ölümüne bir kelime katkı da bulunur, onun alnında ahirette ‘bunun Allah’ın rahmetinden nasibi yoktur’ yazar."

“BİZİ KİMSE AYRIŞTIRAMAZ, BUNA MÜSAADE EDEMEYİZ”

Birlik mesajları veren Pak, "Bizim aramızda hiçbir fark yoktur ve olamaz, bilin ki birileri bunun dışında bir söz ile size geliyorsa mutlaka art niyetlidir, üzerimizde kirli hesaplar içindedir. Bizi kimse ayrıştıramaz, buna müsaade edemeyiz. Unutmayalım ki, Allah’ımız bir, Peygamberimiz bir, Kitabımız bir, Kıblemiz bir, İmam Ali’miz bir, Ehl-i Beyt’imiz birdir. Bu kadar sağlam ve aynı istikamete yönelmiş büyük bir milleti asla parçalayamazlar. Tabii ki biz de hep birlikte olarak, bir olarak buna asla fırsat vermemeliyiz" sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.