Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), 2014’ün ardından 2015 yılının ilk çeyreğinde de 2 bin 83 haber ve köşe yazısına konu olarak, birinci sıradaki yerini korudu.
Hayata geçirdiği projeler ve çalışmalarıyla Türkiye ekonomisinin gündemini belirleyen BTSO, ticaret ve sanayi odalarına rol model olmaya devam ediyor. 2014 yılında yerel ve ulusal basında 7 bin 500 haber ve köşe yazısına konu olan BTSO, başarısını 2015 yılında da devam ettiriyor. Medya takip merkezinden alınan verilere göre, yılın ilk çeyreğinde gerçekleştirdiği çalışmalar ve etkinliklerle Bursa’nın ve Türkiye’nin ekonomi nabzını tutan BTSO hakkında yazılı medyada 2 bin 83 haber ve köşe yazısına yer verildi. BTSO, 180’i aşkın ticaret ve sanayi odası içerisinde, geçtiğimiz yıl olduğu gibi yerel, bölgesel ve ulusal yayın yapan yazılı basın organlarında da yoğun şekilde yer alarak birinciliğini korudu. Araştırmada, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 2 bin 32 haberle ikinci olurken, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ise 478 haberle üçüncü sırada yer aldı.
“YENİ PROJELER ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’nın ortak aklını harekete geçirerek yürüttükleri çalışmaların ve projelerin kamuoyunda duyurulmasında, medyanın büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti. BTSO’nun 125 yıllık tarihi geçmişiyle kentin ve ülkenin geleceği için çalışmalarına devam edeceğini söyleyen Burkay, “Bursa’yı bölgemizde, Türkiye’yi ise dünyada daha güçlü bir konuma taşımak için her türlü gayreti gösteriyoruz. Bu çalışmalarımızın sonucu olarak Bursa, 2014 yılında olduğu gibi bu yılın ilk çeyreğinde de yerel ve ulusal medyada adından söz ettirmeyi başardı. Bu başarı, Türkiye’deki oda ve borsalara örnek gösterilen çalışmalarımızın devamı için bizlere güç veriyor. Bursa ve Türkiye için yeni projeler üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.