Samsun’un Bafra ilçesinde bir apartmanın sakinleri “Bu aparman bir üniversite öğrencisi okutuyor” kampanyası başlattı.
İshaklı Mahallesi Elit Kent D Blok sakinleri tarafından organize edilen kampanyayla şehir dışında öğrenim gören bir üniversite öğrencisinin masrafları karşılanıyor. Apartmanın yönetim kurulu tarafından oluşturulan sosyal sorumluluk komitesi yaptıkları çalışmada bir üniversite öğrencisinin masraflarını karşılayarak apartmanın girişine insanların net olarak görebilecekleri şekilde “Bu apartman bir üniversite öğrencisi okutuyor” yazılı tabela astılar.
Bu projenin daha fazla öğrenciye ulaşmasını sağlamak amacıyla Bafra’da ilk ve örnek olmak istediklerini belirten Apartman Yönetim Kurulu Başkanı Soner Lokman, “Elit Kent D Blok apartman yönetimi olarak benimsemiş olduğumuz ‘Bu Apartman bir üniversite öğrencisi okutuyor’ projesini hayata geçirdik. Yönetim kurulunca Nural Kevrek, Sema Akın Ünal ve Fatma Lokman’dan oluşan Sosyal Sorumluluk Komitemiz ile çalışmalarımıza başladık. Bizim amacımız anne ve babasını kaybetmiş, başarılı, maddi durumu iyi olmayan bir öğrencimize ulaşmaktı. Yapılan araştırmalar sonucunda böyle bir öğrencimize ulaştık. Bursumuz eylül ayında başlayarak haziran ayı dahil 10 ay devam edecektir. Öğrencimizin devam ve başarı durumu belgelerle tespit edilip bursumuz öğrencimiz mezun olana kadar devam edecektir. Ayrıca öğrencimiz ile sürekli olarak irtibat kurarak her türlü maddi ve manevi ihtiyaçları karşılanacaktır. Bu projenin daha fazla öğrenciye ulaşmasını sağlamak amacıyla Bafra’da ilk olmak istiyoruz. Katılımları ile bizleri destekleyen apartman sakinlerimiz apartman sakinlerimiz ve destekçilerimize gönül dolusu teşekkür ederim” dedi.
Amaçlarının kampanyanın Bafra genelinde yaygınlaşması olduğunu ifade eden komisyon üyesi Sema Akın Ünal, “Bu işe başladıktan sonra apartman girişine ‘Bu apartman bir üniversite öğrencisi okutuyor’ diye bir levha astık. Bu levhayı gören insanlar ‘bu nedir’ diye sorduklarında onları bilgilendiriyoruz ve herkes de bir heves uyandırıyor. Arkadaşlarımızdan ‘biz de katılalım’ diyenler oldu. Ancak bizim bu projede amacımız aramıza 3-5 kişi daha katmak değil, Bafra genelindeki apartmanlarda böyle bir proje gerçekleştirip öğrenci okutulmasına vesile olmaktır. İnşallah herkes buna katılır ve güzel bir ağ kurarız” şeklinde konuştu.
Farkındalık oluşturmak istediklerini söyleyen komisyon üyesi Nural Kevrek ise, “Bütün aileler kendi çaplarında çocuklara yardımcı oluyorlar. Üniversite öğrencileri okutanlarda oluyor. Fakat bizim amacımız farkındalık oluşturup Bafra’ya yaygınlaştırmaktı” ifadelerinde bulundu.