Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Eskişehir Sokak Festivali renkli görüntülere sahne oldu.
NESTLE NESTEA ve Akbank’ın sponsorluklarıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm Eskişehirlilere eğlencenin, neşenin, şenliğin bol olduğu, unutulmaz bir hafta sonu geçirme imkanı sunması beklenen 7. Uluslararası Eskişehir Sokak Festivali başladı. Porsuk Bulvarı Adalar mevkiinde düzenlenen açılış kortejine rengarenk kıyafetleriyle ve farklı müzik enstrümanlarıyla yer alan Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra bando takımları, jonglörler, ateşbaz ve tahta bacaklı adam katıldı. 2007 yılında Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencileri tarafından ders projesi kapsamında başlatılan festival ile Eskişehir sokaklarına neşe ve eğlence dolu anlar yaşatıldı.
HERKES İÇİN FESTİVAL
Adalar boyunca kurulan toplam 45 stantta yapılan farklı etkinlikler ile festivale renk katılıyor. Kurulan stantlarda 7’den 70’e herkesin eğlenebileceği, öğrenebileceği ve hoşça vakit geçirebileceği etkinlikler yer alıyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi kurulacak stantlarda çocuklara eğlenme ve oyun oynama fırsatı sunarken; Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitim Kursları (ESMEK) kaligrafiden örgü oyuncağa, takı tasarımından taş boyamaya varıncaya dek katılımcılara farklı konularda bilgilenme ve uygulama fırsatı sunuyor. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi kurduğu stantlarla cam ve seramik yapma deneyimi sunarken, Anadolu Üniversitesi Konservatuvarı Yoga eğitimi ile ve Eğitim Fakültesi tişört ve şapka boyama gibi resim etkinlikleriyle festivalde yerlerini aldılar.
FESTİVAL KAPSAMINDA KONSERLER VERİLECEK
Dünyanın dört bir yanından müzik gruplarının Porsuk Nehri üzerinde kurulan duba sahnede konserler vereceği festivalde, yine dünyanın dört bir yanından müzik grupları sokakları da müzikle şenlendirecek. Bu sene duba sahnede konser verecek gruplar Tepebaşı Belediyesi Ritm Grubu, Anadolu Percussion, Anadolu Brass, Ayrıkotu, Kararsızlar, Trio Refene (Yunanistan), Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosu, Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi Çok Sesli Vokal Grubu, Anadolu Üniversitesi Vurmalı Çalgılar Topluluğu, Kaç Canım Kalmış ve Babbutzi Orkester (İtalya), Mr. Orkester (Norveç) ve Kjartan Code (Amerika)’dan oluşuyor.
Etkinlik hakkında görüşlerini dile getiren Prof. Dr. Sezen Ünlü, standlarını açtıklarını ve açılışlarını gerçekleştiklerini söyledi. Eskişehir’de festival dolayısıyla bir hareketlenme olduğunu aktaran Ünlü, sanat etkinliklerinin ve düzenlenecek konserlerle festivalin daha renkli hale geleceğini belirtti.