Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde erkeklerin girmesinin yasak olduğu park, anneler gününde hizmete açıldı.
Gaziler Mahallesindeki park, Türkoğlu Belediyesi ve Kaymakamlığa bağlı Kadın Akademisi Derneğinin işbirliğinde tadilatı yapılarak sadece kadınlara tahsis edildi.
Kadın Akademisi Zafer Parkı’ndaki görevlilerin tamamı da kadınlardan oluşuyor.
Parkın açılışı nedeniyle düzenlene törende kadınlara çiçek dağıtıldı, şehit annelerine de özel hediyeler verildi.
Törende konuşan Belediye Başkanı Osman Okumuş, “Belki de Türkiye ilk olan bu parkımız belediye olarak kadınlara ne kadar önem verdiğimizin göstergesidir. Seçimden önce dediğimiz gibi kadınlarımıza her zaman pozitif ayrımcılık yapacağız. Gezi turları düzenleyeceğiz. Sizler ekibinizi kurun benden destek isteyin, bizde her zaman kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapacağız. Parkınız hayırlı olsun” dedi.
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili adayı Nursel Reyhanlıoğlu ise konuşmasında, “Biz AK Parti olarak kadınlara pozitif ayrımcılık hakkını verdik ve bunun referandum çalışmalarını yaptık geçirdik. Daha önceden kadınlara bir hak verileceği zaman anayasadan geri dönüyordu ve biz bunu referandum ile çözdük. Başkanımız Osman Okumuş beyde bu haktan dolayı herhalde kadınlarımıza güzel bir park yaptı ve bu parkta kadınlar el emeği ürünlerini pazarlayabilecekler, günlerini yapacaklar, başkanı bu çalışmasından dolayı kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Kaymakam Serdar Kartal ise, “Burası gerçekten geride kalmış göz ardı edilmiş ve de tam olarak kamunun menfaatine uygun olmayan bir hale dönüşmüştü. Belediyemiz buraya elini attığında, sağ olsunlar kadın akademisi ile işbirliği yaparak belediyemiz tarafından sadece kadınlarımızın faydalanabileceği bir yer hale getirdiler. Kadınlarımıza pozitif ayrımcılıkla Türkiye’de beklide bir ilk olan bu parkı bu hale getiren belediye başkanımızı tebrik ediyorum” dedi.
Daha sonrasında ilçedeki şehit annelerine hediye takdimi, halk oyunu gösterileri, Türkoğlu Açık Cezaevi’ndeki tutuklu ve hükümlülerden oluşturulan mehter takımı gösterisi aynı zamanda mahkumlardan oluşan yerel sanatçıların konseriyle tören sona erdi.
Açılışa katılan misafirlere kadınların hazırladığı bazlama ve gözleme ikramı yapıldı.