Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde bir kişi, bir bankanın ATM’sinde unutulan bin lirayı polise teslim etti.
Mustafa Can isimli vatandaş, Leblebiciler Caddesi’nde bir banka şubesine ait ATM cihazından para çekmek istedi. ATM’nin para verme bölümünde bin lira olduğunu gören Mustafa Can, durumu polise haber verdi. ATM’nin bulunduğu adrese gelen Tavşanlı Emniyet Müdürlüğü ekipleri, parayı bir tutanak karşılığında Mustafa Can’dan teslim aldı. Çalışma başlatan ekipler, paranın sahibine ulaştılar.
Bankaya para çekmeye gittiği esnada bankamatikte bir miktar para ve kredi kartı bulduğunu söyleyen Mustafa Can, “Olayı banka görevlilerine bildirmek istedim ama banka kapalı olduğu için olayı polise bildirdim ve parayı polise teslim ettim. Onlarda paranın sahibine ulaşarak kendisine teslim ettik” dedi.
Parayı bankamatikte unutan Mehmet Akif Üstünel ise “Para çekmek için bankamatiğe gittim. Fazladan bin lira daha çekmişim. O esnada dalgınlıkla kredi kartını unutmuşum. Arkadaş parayı ve kredi kartını bulup polise teslim etmiş. Duyarlılığından dolayı arkadaşa ve polislerimize teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Emniyet mensupları da, "Tüm vatandaşları ATM’lerden para çekerken veya yatırırken daha dikkatli ve duyarlı olmalarını bekliyoruz. ATM’lerden her gün çok sayıda kredi kartını unutan vatandaşlara rastlıyoruz. Duyarlı vatandaşı da bu örnek davranışından dolayı kutluyoruz” dediler.