Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türk-Fransız Kültür Derneği iş birliğiyle hazırlanan ‘Burası Sakin, Karşı Kıyıda Cephe Var’ adlı kartpostal sergisi Kent Müzesi’nde açıldı.
Osmanlı donanmasının 18 Mart 1915’te kazandığı Çanakkale Zaferi’nin ardından Gelibolu yarım adasında savaşan Fransız askerlerinin dinlenme bölgesi olarak konuşlandıkları Bozcaada’dan gönderdikleri 300’e yakın kartpostal sergileniyor. Bursa Kent Müzesi, Bozcaada Yerel Tarih Araştırma Merkezi Kurucusu Hakan Gürüney’in koleksiyonundan derlenen özel kartpostalları Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında görücüye çıktı.
Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, serginin açılışında yaptığı konuşmada, serginin 100 yıllık tarihe ışık tuttuğunu kaydetti. Bozcaada Yerel Tarih Araştırma Merkezi Kurucusu Hakan Gürüney de, koleksiyonunun Bursa’da anlamlı bir sergide sanatseverlerle buluşmasının kendisi için heyecan verici olduğunu belirtti. Fransız Konsolosluğu Müsteşar Yardımcısı Maria Bonnafous Boucher, 100 yıl öncesine ışık tutan serginin Türk ve Fransız kültürlerinin kaynaşması açısından önemli bir çalışma olduğunu ifade etti.
5 Nisan Pazar gününe kadar görülebilecek sergide Çanakkale Savaşı konulu belgeseller de hafta içi her gün 11.00 ve 14.00, hafta sonları ise 10.00, 13.00 ve 16.00 saatlerinde gösterilecek.