Burdur’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, renkli görüntülerle olaysız sona erdi.
CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, CHP Milletvekili adayları Mehmet Göker, Kadir Koç, Okan Kurd, Burdur Belediyesi işçileri, DİSK, CHP İl Teşkilatı, Eğitim Sen, Eğitim-İş, Dernekler, Burdur Sanat Tiyatrosu, HDP üyeleri, Köprübaşı Kavşağı’nda toplanarak yürüyüşe geçti.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, eşi Hülya Ercengiz ve oğlu Mehmet Ali Ercengiz ile birlikte Burdur Belediyesi işçileri ile birlikte yürüdü.
Sloganlar eşliğinde yürüyen gruplar, renkli görüntüler oluşturdu. Yaklaşık iki saat süren yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan gruplar burada bir süre slogan attı. Kutlama programında Soma’da hayatını kaybeden madenciler için Saygı Duruşu’nda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 1 Mayıs Bildirisi’ni okuyan Eğitim-Sen Burdur Şube Temsilcisi Şeniz Şener, "Artık yeter. Bu düzenin bize verecek hiçbir şeyi kalmadı. Biz insanca yaşamak, insanca çalışmak istiyoruz. Çalışırken hastalanmadığımız, sakat kalmadığımız, ölmediğimiz, sendikalı olduğumuz için işten atılmadığımız bir ülke istiyoruz. Çocuklarımıza bir ekmek fazla götürmek için greve gittiğimizde, haklarımız için mücadele ettiğimizde milli güvenliğe/iç güvenliğe tehdit olarak görülmediğimiz, insanca, özgürce ve kardeşçe yaşayacağımız bir ülke kuracağız. Yaşasın birlik, mücadele ve dayanışma günümüz, Yaşasın 1 Mayıs" dedi.
Burdur polisi tarafından geniş güvenlik önlemi alınan 1 Mayıs kutlamaları olaysız devam ederken, işçi ve siyasi gruplar, Teke Yöresi Halk Oyunları ile coştu.