Bursa Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Ototrim Fabrikası’ndaki işçiler, 4 günlük iş bırakma eylemlerine 8 maddelik bir anlaşmayla son verdi.
Bursa Organize Sanayi Bölgesinde 600 işçinin çalıştığı Ototrim Panel Ticaret Sanayi Fabrikası’nda, 4 gündür süren iş bırakma eylemi son buldu. Yürütülen görüşmeler olumlu sonuçlanırken, varılan anlaşmaya göre, eylemlerden dolayı işten çıkarılma olmayacak ve idari işlem yapılmayacak. Çalışanlara Oyak Renault’un tüm maddi ve sosyal hakları dahil olmak üzere uzlaşma şartları aynen uygulanacak. Bu döneme ilişkin üretim kayıpları önümüzdeki günlerde ücret alınmadan yapılacak ve fazla mesai ile telafi edilecek. İşçiler çalışmaya başladıktan sonra makul süre içinde kendi temsilcilerini seçecek.
Metal İşçileri Birliği’nden yapılan açıklama da ise "Yapılan görüşmede 8 maddelik bir anlaşma sağlanarak imza altına alındı. Temel taleplerde TM’nin fabrikadan gitmesi ve hiçbir işçinin işten atılmaması ile birlikte ücret konusunda Reno’da uygulanan zammın aynısının uygulanacağı yer alıyor" dedi.
Bursa’da daha önce de Tofaş, Coşkunöz ve Mako’da işçiler yönetimle anlaştıktan sonra işbaşı yapmıştı.