Sevgi ve hoşgörü temasıyla düzenlenen 1. Çocuk Bienali, Beşiktaş Deniz Müzesi’nde açıldı.
“Dünyayı sevgi ve hoşgörü kurtaracak” düşüncesini temel alarak düzenlenen bienalde konuşan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, dünyanın 3 büyük sorunundan birinin hoşgörü ve empati eksikliği olduğunu ve bu eksikliğin ancak eğitim ve sanatla kapatılabileceğini söyledi. 10-14 yaş grubu çocukların birbirinden farklı materyalleri, teknikleri ve sanatsal kavramları harmanlayarak ürettikleri ‘sevgi ve hoşgörü’ temalı çağdaş sanat ürünlerinin sergilendiği bienal, aynı zamanda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’yla birleştirilerek tüm dünya çocuklarına armağan edildi.
“Sanatın dili, dini, ırkı olmaz” diyen Enver Yücel, “Ama bunlar söylemlerle olmaz. Bunlar ancak ve ancak çocuklarımızın dünyaya nasıl baktıklarını kendi duygularıyla ifade etmelerine fırsat vererek, farklı sanatsal etkinliklerle barışa katkı olsun diye sevgi ve huzur dolu bir dünya olsun diye çabalamakla olur. Biz de bunun için çabalıyoruz” dedi.
Dünyada yaşanan olumsuzlukları anlatmaya kelimelerin yetmediğini söyleyen Yücel, tüm çocuklara sevgi ve hoşgörü üzerine mesajlar vererek, “Ayırt edilmeksizin hepiniz yarınlarımızsınız, birbirinize sevgi ve hoşgörüyle bakın. Hepiniz çok değerlisiniz” dedi.
Çocukları çağdaş sanat disipliniyle erken yaşta tanıştırmayı hedefleyen Bahçeşehir Koleji 1. Çocuk Bienali 25-29 Nisan tarihleri arasında Beşiktaş Deniz Müzesi’nde ziyaret edilebilecek. Bienalde Türkiye’nin farklı illerindeki Bahçeşehir Koleji kampüslerinden ve Romanya ile İspanya’dan eserler de yer alıyor.