Beyoğlu Arap Camii’nde Kutlu Doğum Haftası sebebiyle kan bağışı kampanyası başlatıldı. Vatandaşlar Türk Kızılay’ının kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi gösterdi.
Beyoğlu Müftülüğü’nün Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Türk Kızılay’ı ile birlikte düzenlediği kan bağışı kampanyası vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Gezi Parkı eylemleri sırasında Dolmabahçe’de göstericilerin sığındıkları Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi’nin o dönemki müezzini olan ve şuan Arap Camii’nde müezzinlik yapan Fuat Yıldırım, Kutlu Doğum Haftası sebebiyle birçok ilçe değişik organizasyonlar yapıldığını belirterek, “İnsan amaçlı bir şey olsun. Kitap, gül dışında ne tür bir etkinlik yapabiliriz düşüncesi hasıl olduğunda Kızılay’ımızın daha evvelde bize müracaatlarında bu camimizin avlusunda 80-100’e yakın insanımız kan verdi. Kızılay’ımızdan aldığımız bilgi ülkemize olağanüstü bir durum olsa; şuanda mevcut bir haftalık kan stokumuz var. Kanın ne kadar çok önemli olduğunu, ne kadar elzem olduğunu bildiğimiz için, bunu cemaatimize de anlatalım, cemaatimize de taşıyalım. Bir kişinin verdiği bir kanda üç insanın hayatını kurtardığı bilgisini daha önce almıştık. Bunu büyüklerimizle paylaştık. Böyle bir organizasyona girdik. Çok yararlı oldu. Çok teveccüh gördü” dedi.
Cemaatin ilgisinden memnun olduklarını ifade eden Yıldırım, “Bütün cemaatimiz müracaat etti. Birçoğu da vakti, zamanı olmadığından geri gittiler. Onları da biz Kızılay şubelerine yönlendirdik. Hareketli geçti, bereketli oldu. İnşallah amacına uygun olmuştur, hedefine ulaşmıştır” diye konuştu.
Arap Cami Kur’an Kursu yöneticisi olarak görev yapan Bekir Pehlivan ise, “Hem kutlu doğumda Hz. Peygamber’i ve bizim inancımızı ön plana çıkarmak ve aynı zamanda da insan bu hayatta yaşarken sürprizlerle karşılaşabiliyor. Allah korusun, bir doğal afet olduğu zaman veya olağanüstü bir durum olduğu zaman ama takdir edersiniz ki bu kadar; 7 milyar insanın yaşadığı bir dünyada zaman zaman bu tabii afetler olduğu zaman veya olağanüstü bir deprem, sel felaketleri, grizu faciaları gibi bu tür durumlarda hemen kana ihtiyaç duyuluyor. Bizim inancımızın, imanımızın gereği bir insana hayat vermek bütün insanlığa hayat vermek oluyor” dedi..
Türk Kızılay’ının düzenlediği kan bağışı kampanyasına katılan vatandaşlardan Metin Ünal ise, “Devamlı kan veriyorum. 6 ayı geçirmemeye çalışıyorum. Hem faydam olsun, hem de kendi sağlığım için çok iyi. Çoğu insan iğneden korkuyor, ancak korkacak hiçbir şey yok. Peygamber Efendimiz (SAV) devamlı hacamat yaptırırmış. Sağlık için bire bir. Herkese tavsiye ediyorum” diye konuştu.