FRANSIZ VE İNGİLİZ ANITINDA TÖREN DÜZENLENDİ
Çanakkale Kara Savaşları'nın 104’üncü yıl dönümü 24-25 Nisan Anma Törenleri kapsamında Şehitler Abidesi'nde düzenlenen programın ardından Fransız ve İngiliz Helles Anıtı'nda da tören düzenlendi.
Fransız Anıtı’ndaki törene, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı Kara Kuvvetleri Komutanı General Sir Mark Carleton Smith, Fransa'dan Tümgeneral Christian Bailly, Fransa Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Sylvain Guıaugue, Fransa Savunma Ateşesi Albay Valery Sens, Yeni Zelanda Meclis Başkanı Rt Hon Trevor Mallard katıldı.
Fransız Anıtı'na Fransa adına Tümgeneral Christian Bailly, Türkiye Cumhuriyeti adına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve diğer ülkelerin büyükelçileri tarafından çelenk bırakıldı. Çelenk sunma töreninin ardından program saygı duruşu ve Türkiye ile Fransa ulusal marşlarının okunması, Fransız mezarlarına karanfil bırakılması ve anı defterinin imzalanması ile sona erdi.
YABANCI KADIN ASKER İSTİKLAL MARŞI'NI OKUDU
Fransız Anıtı'ndaki törenlerin ardından İngiliz Helles Anıtı'ndaki tören alanına geçildi.
Burada başlangıç konuşması, saygı duruşu ve okunan duaların ardından İngiliz Anıtı'na İngiltere adına Birleşik Krallık Büyükelçiliği Elçi Müsteşar ve Misyon Şefi Yardımcısı Jennifer Anderson ve Türkiye Cumhuriyeti adına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile diğer ülkelerin büyükelçileri tarafından çelenk bırakıldı. İngiliz ve Fransız anıtlarındaki törenlerde İstiklal Marşı'nı üniformalı yabancı bir kadın asker okudu.

Burak GEZEN-Mustafa SUİÇMEZ-Fatih Emrah ERDOĞAN-Murat ÇİMEN-İbrahim Maşe