18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümünde Külliye Cami’nde anma programı gerçekleştirildi.
Manavgat Müftülüğü tarafından düzenlenen programa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Sabahın ilk saatlerinde Külliye Camisi’ni dolduran Manavgatlılar, Sabah Namazını kıldıktan sonra Kur’an-ı Kerim tilaveti dinledi. Vatandaşlar tekbirler getirip, şehit askerler için dua ettiler.
Sabah namazının ardından vaaz veren Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, 100 yıl önce insanların bugünlerde huzurlu yaşaması için Mehmetçiğin Çanakkale’de gözünü kırpmadan savaştığını belirterek, Türkiye’nin ve İslam aleminin birçok yerinden vatan savunması için gelen kahramanların büyük bir iman ve kardeşlik örneği sergilediğini aktardı.
“Birazdan O gün onların yediği şekersiz üzüm hoşafını yiyerek yine o gün onların yaşadığını hissetmeye çalışacağız” diyen Yaşar, Çanakkale’de vatanı, milleti için şehadet şerbetini içen şehitlere rahmet diledikten sonra, okunmuş olan 650 hatimin duasını yaptı.
Programın ardından, Çanakkale ruhunu yaşatmak için Manavgat Müftülüğü vatandaşlara Üzüm hoşafı ikram etti.