Çanakkale Kara Savaşlarının 100. yıldönümü kutlamaları için 23-24-25 Nisan 2015 tarihlerinde Çanakkale’de bazı cadde ve sokaklar trafiğe kapatıldı.
Yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda devlet büyüklerinin yanı sıra yerli ve yabancı turistlerinde katılacağı törenlerde trafik sıkışıklığı yaşanmaması için geçiş güzergahlarındaki bazı sokak ve caddeler trafiğe kapatıldı. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Atatürk Caddesi, İnönü Caddesi, Cumhuriyet Bulvarı, Demircioğlu Caddesi, 2.Demircioğlu Caddesi, Kayserili Ahmet Paşa Caddesi, Balıkesir Caddesi, Pirireis Caddesi, Troya Caddesi, Setboyu Caddesi, Mehmetçik Bulvan, Stadyum Caddesi, Ziveriye Sokak, Şehit Gürol Caddesi, Demircioğlu Caddesi, Cumhuriyet Bulvarı ve bağlantılı sokaklar tamamen trafiğe kapalı olacaktır" denildi.
FERİBOT GÜZERGAHI DEĞİŞTİ
İl merkezinde bulunan iskeleden yapılan feribot seferlerinin güzergahı da değişti. Çanakkale - Eceabat, Eceabat - Çanakkale, Çanakkale - Kilitbahir Deniz Ulaşımı, yolların trafiğe kapatılması nedeniyle Lapseki-Çardak - Gelibolu ve Kepez - Eceabat iskeleleri arasında yapılacak. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü, özellikle 23-24-25 Nisan 2015 günlerinde otopark sıkıntısı ve trafik yoğunluğunda mağduriyet yaşanmaması amacıyla, vatandaşlara, özel araçlarını mümkün olduğunca kullanmamasını, ulaşım için toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini tavsiye etti.