5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Çanakkaleli dalgıçlar Yat Limanı’nda dalış gerçekleştirerek deniz temizliği yaptı.
Çanakkale Marina Yatçılar ve Kaptanlar Derneği, Çanakkale Belediyesi dalış ekibi, deniz polisi ve sahil güvenlik dalış timiyle ortaklaşa gerçekleştirilen projede 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Çanakkale Belediye Yat Limanı’nda dalış gerçekleştirildi. 4 gruba ayrılan 12 dalgıç, marina içi ve sandal baseni kısmında temizlik çalışmaları gerçekleştirdi. Yaklaşık 1 saat süren temizleme çalışmaları sonunda yüzlerce pet şişe, teneke ve birçok atık çıkartıldı.
Deniz temizliği dalış organizasyonuyla ilgili açıklama yapan Çanakkale Marina Yatçılar ve Kaptanlar Derneği Başkanı Murat Öktem, “5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Çanakkale Marina Yatçılar ve Kaptanlar Derneği olarak bir etkinlik düzenledik. Buda örnek bir çalışmadır. Limandaki kalıntıları temizleyerek, denizin ne kadar kirli olduğunu göstermek adına bir çalışma yapıyoruz. Dünya Çevre Günü için hayırlı olsun” diye konuştu.
DUAYEN DENİZCİ SADUN BORO UNUTULMADI
Kendi teknesiyle dünya turu yapan ilk Türk denizci olan 87 yaşındaki Sadun Boro’nun bugün yaşamını yitirmesinin ardından, dalış ekibi duayen denizciyi unutmadı. Dalış öncesi ‘Sadun Boro’yu ölümsüz denizcilerimizin yanına rahmetle uğurluyoruz’ yazılı bir pankartla objektif karşısına geçen dalgıçlar, daha sonra deniz temizliği için limandan ayrıldı.