Muğla’nın turistlik Marmaris ilçesinde, plajda insanlarla yüzen iki caretta caretta cinsi deniz kaplumbağası yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.
Marmaris Siteler Plajı’nda caretta caretta cinsi iki deniz kaplumbağası görüldü. Siteler sahilinde ortaya çıkan kaplumbağalar oldukça sağlıklıydı. Marmaris’in sularında bir süre yüzen ve insanların varlığından çekinmediği görülen caretta carettaların beslenmek için bölgeyi seçtiği tahmin ediliyor.
Görüldüğü bölgede heyecan dalgasına yol açan deniz canlıları ilçede tatil yapan yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekti. Denize girip caretta carettayı yakından gören gençler birlikte yüzdü.
Caretta carettaların sahile yakın bir bölgede gözükmesinin ardından haber verilen Milli Park yetkilileri deniz kaplumbağalarını kontrol etmek için hemen bölgeye geldi. Caretta carettaların sağlıklı gözüktüğünü ve bir sorunlarının olmadığını dile getiren Milli Parklar Müdür Yardımcısı Hülya Belek, gerekli görülürse zarar görmemeleri adına Deniz Kaplumbağaları Araştırma Merkezi (DEKAMER) aracılığıyla bölgeden uzaklaştırılacağını dile getirdi.
Marmaris’te Temmuz ayında deniz kaplumbağaları ile ilgili bir heyecan daha yaşanmıştı. Genellikle Dalyan İztuzu plajını üreme alanı olarak seçen caretta caretta cinsi iribaş bir deniz kaplumbağası, yuvalamak için ilk kez Marmaris-İçmeler sahilini gelmiş ve plaja 61 yumurta bırakarak, sabah saatlerinde kumsaldan ayrılıp denize geri dönmüştü. Yaşanan bu gelişme ilçede büyük heyecana neden olmuştu.