Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, silahla demokrasinin yan yana olamayacağını belirterek, “Önce sırtındaki silahı bırakacak, sonra demokrasi arayacaksın” dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Emek Mahallesi’nde vatandaşlarla simit, peynir ve zeytin yiyerek kahvaltı yaptı. AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su’nun da eşlik ettiği kahvaltıda konuşan Çelik, “Türkiye gerçekten bin bir türlü badirelerden, zorluklardan aşarak bugünlere geldi. Bunun kıymetini bilmemiz gerekiyor. Memleketi yeniden zorluklara, yeniden koalisyonlara, yeniden iç çekişmelere itmemek için bilinçli hareket etme zorunluluğu olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Duygusallığa, bölgeselliğe yer yok. Partizanlığa ve particiliğe yer olmaması inancı içerisindeyim. Çünkü AK Parti dışında bu önümüzdeki süreç içerisinde ‘Ben iktidar adayıyım’ diye ne projesi, ne gücü, ne de takati olan var. AK Parti’den oluşacak boşluğu dolduracak bir siyasi hareket yok iken, bu açık ve net ortada iken, ülkenin maceraya sokulmasının faturasına alet olmak mümkün değildir” dedi.
“SİLAHLA DEMOKRASİ YAN YANA OLMAZ”
Bursa’dan HDP’ye seslenen Çelik, silah bırakmayan bir anlayışın demokrasiden söz edemeyeceğini söyledi. Çelik, “Bugün yaşananları görüyorsunuz. Birileri barajı aşmak için olmadık görüntüler sergiliyor. Bir barajı aşalım, beni sevecen görün. İyi de arkandaki silah ne olacak? Arkandaki tehdit ne olacak? Onu bertaraf etmeden, onu ortadan kaldırmadan senin barajı aşmanın bu millete faturası ne olacak? Bunu bütün kardeşlerimizin düşünmesi gerekiyor. Sayın cumhurbaşkanının sesini yükseltmesi, sayın başbakanın sesini yükseltmesi, bizim sesimizi yükseltmemizin nedeni, demokratik ortama müdahale değil. Demokratik ortamın zedelenmesi değil. Silahla demokratik ortamı, özgür iradeyi zedeleyenlere karşı mutlaka sağlam bir duruş sergilememiz gerekiyor. Silahla demokrasi yan yana olmaz. Yani ‘Ey muhtar, sandıktan bir fire çıkarsa bunun hesabını sen ödersin’ diyorsanız, bunun adı demokrasi değil. Bundan demokrasi çıkmaz. Onun için yıllardır, ‘Silahlar gömülsün, demokratik yarış olsun’ diyoruz. Bu yarıştan sonra ister Cumhurbaşkanı ol, ister Başbakan ol, ister bakan ol. Öyle bir problem yok. Ama silahlı bir demokratiklik içerisinde, buralara gelip sevecen olup, doğuya gidince her türlü tehdidi savuracaksınız, insanları sindireceksiniz; bunun adı demokrasi, demokratik mücadele değil” diye konuştu.
“NE YAPMIŞ ERDOĞAN SİZE YA?”
Hükümetin 13 yıldır sürekli yatırım ve hizmet yaptığını hatırlatan Çelik, “Şunu da açıkça ifade ediyorum. Adamların dertleri açık. Sandıkta mücadele edemedikleri, mağlup edemedikleri Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanlığı köşkünde yalnız bırakmak. Hükümet ayağını çekecekler, Tayyip Erdoğan’ı yalnız bırakacaklar; hesap kitap bu. Yani kinleri, nefretleri bitmedi. Ne yapmış Tayyip Erdoğan size ya? Ne yapmış? İstanbul’dan İzmir’e kadar otoyol yapıyor Tayyip Erdoğan. Boğazın geçişini yapıyor, her tarafa duble yollar yapıyor, her tarafına hastane yapıyor. Her tarafına yatırım yapıyor. Giresun’da olmayan yere denizden havaalanı ihsas eden iktidar var ortada. Oradaki vatandaşımızın derdiyle dertlenen, Hakkari’deki kardeşimizin derdiyle dertlenen, Bursa’daki kardeşimizin derdiyle dertlenen bir anlayış, böyle güzel bir iktidar anlayışı 13 yıldır devam ederken, şimdi birilerinin projesiz, plansız, hesapsız, kalkıp biriken bütün imkanları saçıp savurmaya dönük faaliyetlerine kardeşlerimizin çok dikkat etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.