Büyükçekmece Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği Üyeleri, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e Büyükçekmece Gölü’nde yapılan ıslah çalışmaları ile çevreye gösterdiği duyarlılık için teşekkür etti.
Büyükçekmece Belediyesi tarafından başlatılan Büyükçekmece Gölü’ne nefes aldırmayı amaçlayan çevre projesi çevrecilerden tam puan aldı. Büyükçekmece Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği Üyeleri sabah saatlerinde gölde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Kuşların göç yolu üzerinde bulunan Büyükçekmece Gölü projesinde sona yaklaşılırken, çok sayıda canlı türünün yeniden göl içinde ve çevresinde yaşadığını gözlemleyen çevreciler, çevreye gösterdiği duyarlılık sebebiyle Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e teşekkür ettiler.
GÖLDE Kİ KİRLİLİK CANLILARIN YAŞAMINI ETKİLEYECEK BİR KİRLİLİKTİ
Büyükçekmece Gölü’nde gerçekleştirilen projenin önemine değinen Dr. Erdoğan Anık, ”Bu Proje çok çok eskilere dayanan bir kirliliğin yok edilmesi projesi. Biliyorsunuz baraj yapıldıktan sonra göl içinde balçık oluşmaya başlamış buda doğal yaşamı olumsuz etkilemişti. Burada ki canlıların yaşamını engelleyecek bir kirlilikti bu” şeklinde konuştu.
“BAŞKAN AKGÜN’E, ÇEVRE HASSASİYETİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ”
Göldeki balçığın çok daha eskilere dayanan bir tarihi olduğunu belirten Dr. Anık, ”Daha öncelere dönecek olursak balçığın kanalizasyon koktuğunu söyleriz. Çalışmalar tamamlandığında burası tüm canlılar için yaşanabilir bir yer olacaktır. En önemlisi biyolojik hayat yeniden başlayacaktır. Tarihi Mimar Sinan Köprüsü’nün etrafındaki doğan hayata sahip çıkması biz çevreciler için tarihi bir değer taşımaktadır. Bu projeyi hayata geçiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’e teşekkür ediyoruz” ifadelerini kulandı.