İdris TİFTİKCİ- İstanbul - CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Kurulu'na katıldı.
Burada konuşan Erdoğan, "Tek tipçi dayatmalarına karşı imam hatipler, milletimizin öz değerlerine uygun ve gerçek anlamda kuşatıcı insan yetiştirmek için öne çıkmış, bunu da başarmıştır" dedi.
İmam hatip okullarıyla ilgili süreci anlatan Erdoğan, "Sonuçta ortaya bir imam hatip markası çıkmıştır. Yani bunu söylerken imam hatip okullarını bir kenara, fen liselerini, diğer meslek liselerini bir kenara, böyle bir ayrım yapmak için söylemiyorum. Bunu sadece ve sadece nasıl ki Galatasaray Lisesi'nden mezun olan biri Galatasaray Lisesi'nin marka olarak önemini ortaya koymaya çalışıyorsa Kabataş'tan mezun olan ortaya koymaya çalışıyorsa ben de tabii ki bir imam hatipli olarak bunu ortaya koymaya çalışıyorum" diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Erdoğan, "Ana muhalefetin başındaki zat, imam hatip liselerinde hangi derslerin okutulduğunu bilmiyor. Buralarda tarih, kimya, matematik, felsefe derslerinin okutulduğunu bilir misin dedim. Saf saf duruyor. İşte neymiş Kadıköy'de 5-6 tane imam hatip okulu fazla derdi bu" şeklinde konuştu.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun Çamlıca Camii açıklamalarına da tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Birisi çıkmış diyor ya, 'Büyük Çamlıca'ya 60 bin kişilik caminin ne gereği var?' Nereden nereye... Bu hesabı kalk bir de Kanuni'ye sorsana, bu hesabı kalk bir de Fatih'e sorsana?" ifadesini kullandı.

(FOTOĞRAF)