51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu kapsamında, Denizli’de 30 Nisan ve 1 Mayıs günleri bazı yollar belirli saatlerde trafiğe kapatılacak.
26 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 30 Nisan ve 1 Mayıs’ta olmak üzere iki etabının Denizli’de gerçekleşecek olması dolayısıyla bazı yolların belirli saatlerde trafiğe kapatılacağı açıklandı. Denizli Emniyet Müdürlüğü’nün 51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ile ilgili olarak yarışmacıların güvenli bir şekilde geçişlerinin sağlanması amacıyla 30 Nisan ve 01 Mayıs’ta geçiş güzergahı üzerinde bulunan yol bölümlerinin trafiğe kapatılması talebi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun 30 Nisan’daki Muğla-Pamukkale ve 1 Mayıs’taki Denizli-Selçuk etaplarında, yarışmacıların güvenli bir şekilde geçişlerinin sağlanması amacıyla güzergah üzerinde bulunan bazı yol bölümlerinin trafiğe kapatılması uygun bulundu. Söz konusu tarih ve saatlerde kapanacak yolların etabın tamamlanmasının ardından yeniden trafiğe açılacağı kaydedildi.
Dünyada 190 ülkede, 14 ayrı dilde yayınlanarak yaklaşık 600 milyon kişiye ulaşması beklenen ve Denizli’nin tanıtımına büyük katkı sağlayacak organizasyon kapsamında bisikletçilerin geçeceği, Kale Tavas yolu, Üçgen ve Pamukkale kavşağı, Çınar Meydanı’na çıkan tüm yollar, Sarayköy yolunun belli saatlerde trafiğe kapatılacağı açıklandı.