Emniyet Teşkilatının kuruluşunun 170. yılı nedeniyle Kırşehir’de Baranlı Dağları Demirli Köyü mevkii zirvesinde polislerinde katılımı ile üç dilde polis haftası kutlaması yapıldı.
Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, Kırşehir Belediyesi, Ahi Evran Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü personeli ile birlikte Japon araştırmacılar ve Azeri öğrencilerin de katılımıyla Baranlı Dağları zirvesinde Emniyet Teşkilatının kuruluşun un 170. yılı nedeniyle karda kayarak zirvede İstiklal Marşı okudu.
10 Nisan dolayısı ile gerçekleşen yürüyüş de 41 kişilik gurup bin 855 metre yüksekliğe çıktı. Zirve öncesinde Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü tarafından zirveye çıkış öncesinde katılımcılar bilgilendirdi. Kırşehir’den hareket eden 41 kişi, zorlu yolculukta zirveye ulaşarak şehitler anısına saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını okudu. Azeri öğrenciler ve Japon araştırmacılarında katıldığı zirve yürüyüşünde kayak yapılarak yorgunluğu atmak ve soğuktan korunmak için pekmez içildi. Zirve inişinde Demirli köylüleri de tırmanışta bulunan 41 kişiye destek verirken Japon araştırmacılar ve Azeri öğrenciler kendi dillerinde de polis haftasını kutladı.