Danıştay, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü görevde yükselme kapsamından çıkaran düzenlemesinin yürütmesini durdurdu.
Karara ilişkin yazılı açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk, "Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkındaki Yönetmelik"te aykırı bulduğu hükümlerin yürütmesinin durdurulması ve devamında iptali talebiyle Danıştay’da açılan davanın sonuçlandığını belirtti. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun MEB’in ilgili yönetmeliğinin 23. maddesiyle getirilen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü kadrosunun görevde yükselme sınavına tabi kadrolardan çıkartılarak bu kadrolara atamalarda sadece 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 68. maddesinde öngörülen şartların aranmasına ilişkin değerlendirme yapan Koncuk, düzenlemenin kariyer ve liyakat ilkelerine uygun, objektif kurallar çerçevesinde atama yapılması engellendiğinden hukuka aykırı bulunduğunu ve yürütmesinin durdurulduğunu belirtti. Koncuk, "Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun verdiği bu karardan hareketle Milli Eğitim Bakanlığı bir an önce bu kapsamda yapılan tüm İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü atamalarını iptal etmelidir. Türk Eğitim-Sen olarak kararın uygulanmasının ısrarla takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nca 12 Eylül 2013 tarihinde yürürlüğe giren "Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik" uyarınca yapılan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü atamalarının tümünün iptal edilmesi gerektiğini belirten Koncuk, "Sınavsız şube müdürlüğü atamalarını hukuka aykırı bulan ve yürütmesini durduran Danıştay kararını görmezden gelen Milli Eğitim Bakanlığı’na karşı verdiğimiz hukuki mücadelemiz ’ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ atamalarının iptali için de aynı kararlılıkla devam edecektir. Yargı kararı uygulanmaz ise ilgililer hakkında gerekli hukuki girişimlerde bulunulacaktır" dedi.