Mardin’de düzenlenen mitingde halka hitap ettikten sonra bir vatandaşın evini ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Kasımiye Medresesi’ndeki Kürtçe Mevlit programına katıldı.
Başkan Ahmet Davutoğlu, Batman’ın ardından partisinin Mardin’de Karayolu Parkı’nda düzenlediği mitinge katıldı. Miting alanında coşkulu bir şekilde karşılanan Başbakan Davutoğlu, Mardin’in 7 bin yıllık bir kent olduğunu ve 7 ayrı dil ile 7 ayrı medeniyete ev sahipliği yaptığını ifade etti. Mitingde halka hitap ettikten sonra bir vatandaşın evini ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Kasımiye Medresesi’ndeki Kürtçe Mevlit programına katıldı.
700 yıllık tarihi Kasımiye Medresesi’nde okunan Kürtçe Mevlit programına Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanısıra, Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, AK Parti Milletvekili adayları, alimler, kanaat önderleri ve din adamları katıldı.
Kur’an tilavetiyle başlayan ve büyük bölümü Kürtçe olarak okunan mevlit programında Türkçe ve Arapça ilahiler seslendirildi. Mevlit şerifi huşu içerisinde dinlediğini kaydeden Başbakan Davutoğlu, okunan mevlidin etkisinde kaldığını ve muhteşem bir Mardin gecesi geçirdiğinin sözlerini ekledi.
Başbakan Davutoğlu, Kürtçe mevlit programının ardından Mardin Müzesi’nde TRT Haber’den canlı olarak yayınlanan programa katıldı. Programın ardından özel bir otelde istirahate çekilecek olan Başbakan Davutoğlu, yarın sabah Mardin’den ayrılacak.