İzmit Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlenen Deniz Festivali coşkuyla başladı.
İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen Deniz Festivali, Seka Park uçurtma tepesinde yapılan törenle başladı. Yoğun katılımın olduğu festivalin açılışına, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalde ayrıca Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Kocaeli Akademik Aşçılar Derneği üyeleri hazırladıkları pastalarla festivale renk kattı.
Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Türkiye ve kentimizde ilk defa gerçekleştirdiğimiz Deniz Festivaline hoş geldiniz. Bugün bizim için önemli bir gün kentimizde iki deniz var ama denizi hayatımızın merkezine koyamadık. İşte bugünden sonra deniz festivalimizle denizin adeta her şeyinden istifade edeceğiz. Hep denildi ki çağdaşız, milliyiz dediler ama hep lafta kaldı. Ama ülkemizde son 13 yıldır farklı bir anlayışla çalışma yapılıyor. Hem yerel hem de genel yönetimde çok önemli adımlar attık. Kentimize ilkleri yapmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl başlattığımız Pişmaniye festivali bunlardan biri. Şimdi de bir ilk daha yapıyoruz. 1. Deniz Festivali ile artık sürekli hale getireceğimiz deniz festivalimizin ilk adımını da atıyoruz. Deniz festivali ile bugün burada çok farklı aktiviteler yapılacak. Bu anlamda bizler kentimizi daha yaşanır bir hale getirmek için çalışıyor ve çalışmaya devam edeceğiz. Şükürler olsun bugün Avrupa ile yarışacak noktaya geldik. Bugün yaptığımız projeler 12 yıl önce hayal bile etmekte zorlandığımız projelerdi. Ama hamdolsun artık kendi uçağımızı yapabilecek duruma geldik” diye konuştu.
Doğan’ın ardından konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Seka Park’ın kuruluş aşamalarından bahsederek, “ Bizler buranın bu hale getirmesi için çok çalıştık. 2004 yılında bizler göreve geldiğimizde insanlarımız denize küsmüş bir hale gelmişti. Ama bugün Kocaeli’nde halkla denizi buluşturduk. Halkımız yapılanları görüyor. Ben Belediye Başkanımıza ve ekibine bu güzel deniz festivalini başlattıkları için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Yalçın Manav ve Kocaeli Akademik Aşçılar Derneği Başkanı Naif Bağı İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’a teşekkür plaketi verdi. Plaket töreninden sonra deniz kıyısında bulunan yelkenlerin yanına giden İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan alanı dolduran vatandaşlara balık ekmek ikram etti.