İzmir’in Çiğli ilçesinde, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın anısına yaptırılan 3 Fidan Tam Bağımsızlık Anıtının açılışı gerçekleştirildi. Törene Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş de katıldı.
Çiğli Belediyesi, 1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı ölümlerinin 43. yılında unutmadı. Adları ve hatıralarının yaşatılması adına yaptırılan 3 Fidan Tam Bağımsızlık Anıtı, onlarca kişinin katıldığı törenle açılışı yapıldı. Törende duygu dolu anlar yaşanırken, plastik üzerine bronz efektle yapılan anıt heykel, vatandaşlar tarafından beğenildi.
Törende konuşan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, 6 Mayıs’ın önemli bir gün olduğunu ifade ederek, "Her geçen gün Deniz’lere duyduğumuz özlem artıyor. Onlar için yıllarca üzüldük, yıllarca ağladık. Ama artık ağlamıyoruz, yas tutmuyoruz. Onca zaman geçmesine rağmen onlar hala Türkiye’nin dilinde. Onların ülkemize; çocuklarımıza, gençliğimize, gelecek yarınlarımıza bıraktığı miras çok büyüktür. Onlar vatanlarını çok severek öldüler. Onları karanlıklara gömülmüş bir zihniyet idam etmiştir" dedi.
AĞABEY BORA GEZMİŞ: "ONLARI ASLA UNUTMADIK"
Törene katılan ve duygu dolu anlar yaşayan Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş ise, 6 Mayısı artık yas olarak kabul etmediklerini ifade ederek, "6 Mayısları artık yas günü olarak kabul etmiyoruz. 6 Mayıslar bizim için artık mücadelenin yenilendiği günün anlamı olmuştur. Onlar fikirleriyle, eylemleriyle hala yaşamaya devam ediyor. Onları asla unutmadık, unutmayacağız da" şeklinde konuştu.