PARTİLERDEN DEĞERLENDİRME
Denizli'de, Honaz Belediye Başkanlığı seçiminin iptal edilip, 2 Haziran'da tekrarlanması kararıyla ilgili partililer, değerlendirme yaptı. AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, "Honaz'da en son İl Seçim Kurulu'na yapılan itiraz sonucu CHP'nin adayı ve bizim adayımız arasındaki fark 1'e inmişti. Bu arada 5 kısıtlı seçmenin oy kullandığı tespit edilmiş. YSK'ya bilgi ve belgeleri verdik. İtirazımız sonucu YSK'dan seçimlerin 2 Haziran'da tekrar edilmesi yönünde karar çıktı" dedi.
CHP İl Başkanı Mahir Akbaba ise "'Millet ittifakı'nın CHP'li adayı Yüksel Kepenek'in yanındayız. Honaz'da onunla birlikte gireceğimiz seçimi tekrar kazanacağız" diye konuştu.
Honaz Belediye Başkanı adayı CHP'li Yüksel Kepenek de 2 Haziran'da tekrarlanacak seçimi kazanmak için çalışmalarını sürdüreceğini belirterek, "İlk yapılan sayımda 8 oy farkla kazanmıştık. 8 oyu önce İlçe Seçim Kurulu'nda itiraza götürdüler. Orada 8'den 1'e düşürdüler. Bizim geçerli oyları geçersiz, onların geçersiz oylarını geçerli saydılar. Sonuçta YSK, seçimin tekrarlanmasına karar verdi. Biz ilk seçimi nasıl kazandıysak bu seçimi de kazanacağımızı düşünüyoruz. 2 Haziran'daki seçimlere kadar çalışmaya devam edeceğim; çünkü halk, bu görevi bize verdi. YSK ve yasalar maalesef bizi bu konuda bir daha seçim yapın noktasına getirdi. Kazanacağımızdan şüphemiz yok" dedi.
SEÇMEN GÖRÜŞÜ
Honaz'da yaşayan Ali Dağlaroğlu ise tekrar sandığa giderek, oyunu kullanacağını söyleyip, kazanan için hayırlı olmasını diledi.
İlçede 15 yıldır yaşayan Raşit Aysan da hangi adayın hayırlı olacağı görülüyorlarsa ona oy verilmesini istediğini söyledi.

Deniz TOKAT- Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, ()

FOTOĞRAFLI