Elazığ’da 1 ay önce bugün meydana gelen 6.8’lik depremin ardından bugün okulların açılmasıyla birlikte acılar yeniden tazelendi. Depremde hayatını kaybeden ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören yaşları 7 ile 15 arasında değişen 7 öğrencinin sınıflarında hüzün hakim oldu.

24 Ocak’ta 6.8’lik depremin meydana geldiği Elazığ’da 14’ü ağır hasarlı toplamda 37 okulun eğitim öğretim yapılamayacak durumda olması nedeniyle ara tatil 3 hafta ertelenmişti. Bu süre içerisinde eğitim öğretim yapılamayacak okullardaki 11 bin öğrenci en yakın diğer okullarla eşleştirildi. Deprem nedeniyle tekli eğitim öğretim ikiliye dönüştürüldü. Bugün eğitim öğretim 3 hafta aranın ardından başladı. Şehir genelinde 435’i resmi 80’i özel olmak üzere 515 okulda 8 bin 895 öğretmen ile 126 bin 276 öğrenci ders başı yapmış oldu.

Depremde 7 öğrenci hayatını kaybetti

Elazığ’da depremde hayatını kaybeden 37 kişiden 7’sinin öğrenci olduğu öğrenildi. Hayatını kaybeden öğrencilerden Miraç Ali Aslan , Muhammet Salih Civelek, Salih İnce’nin ilkokul, Ömer Asif Elidar, Miraç Can Dişli, Onur Yıldız’ın ortaokul ve Sena Nur Demir’in de lise öğrencisi olduğu öğrenildi.Hayatını kaybeden öğrencilerin okullarında eğitim öğretim dua ve anma programları ile hüzünlü bir şekilde başladı.

13 yaşındaki Miraç Can 8’inci sınıf öğrencisiydi

24 Ocak’ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde Maden ilçesi Gezin köyü Tılhem Caddesi üzerinde bulunan 6 katlı Mavi Göl Apartmanı çöktü. Enkaz altında kalan 3 kişi hayatını kaybetti. O apartmanda yaşayan Dişli ailesinden 13 yaşındaki Miraç Dişli de 6,5 aylık hamile annesi Pınar Dişli ile hayatını kaybetti.Elazığ’da okullarda ilk ders zilinin çalmasıyla Miraç Can Dişli’nin eğitim gördüğü Aziz Gül Ortaokulunda eğitime başlandı. Öğretmenleri ve arkadaşları 8 -G sınıfında Miraç Can Dişli’nin boş bıraktığı sırasına çiçek ve fotoğrafını yerleştirdi. Dişli’nin arkadaşları ilk ders saatinde hüzünlü anlar yaşadı.

9 yaşındaki Muhammed Salih 3’üncü sınıf öğrencisiydi

Eğitim öğretim yılının ikinci yarıyıl açılış programı da depremde hayatını kaybeden Muhammed Salih Civelek’in okuduğu Vali Lütfullah Bilgin İlkokulunda yapıldı. Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk’ün de katıldığı program sonrasında Civelek’in 3 C sınıfındaki masasına fotoğrafı ve çiçek bırakıldı. Hüzünlü başlayan derste Civelek’in arkadaşlarının üzüntüsü yüzlerine yansıdı.

15 yaşındaki Sena Nur 9’uncu sınıf öğrencisiydi

Sürsürü Mahallesinde bulunan Dilek apartmanının çökmesi sonucunda ölen Sena Nur Demir’in (15) okuduğu Hıdır Sever Anadolu lisesinde de ilk günü hüzünlü başladı. 9-B sınıfında eğitim gören Sena Nur’un, boş kalan masasına fotoğrafı ve karanfiller bırakıldı. İlk derste Sena Nur için arkadaşları ve öğretmenleri tarafından dua edildi.

7 yaşındaki Miraç Ali 2’inci sınıf öğrencisiydi

Hüzün yaşanan okullardan biri de annesi ve kardeşiyle birlikte hayatını kaybeden 7 yaşındaki Miraç Ali Aslan’ın eğitim gördüğü İsmetpaşa İlkokulu oldu.Minik Miraç için okuduğu okul tarafından idareci, öğretmen, öğrenciler ve velilerin de katılımıyla anma töreni düzenlendi. Törende Kur’anı Kerim okunup dualar edildi. Sınıf arkadaşları ise arkadaşlarını anlatıp öğretmenleri ile birlikte Miraç’ın boş bıraktığı sırasına çiçek ve fotoğrafını yerleştirdi. Aslan’ın arkadaşları ilk ders saatinde hüzünlü anlar yaşadı.

11 yaşındaki Ömer Asaf 5’inci sınıf öğrencisiydi

Elazığ’da okullarda ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte Ömer Asaf Elidar’ın eğitim gördüğü Aziz Gül Ortaokulunda da eğitime başlandı. Öğretmenleri ve arkadaşları 5 -E sınıfında Ömer Asaf Elidar’ın boş kalan sırasına çiçek ve fotoğrafını yerleştirip, tahtaya ise ‘Seni Hiç Unutmayacağız’ ve ‘Seni Kalbimizde yaşatacağız’ yazıları yazdı. Hüznün hakim olduğu ilk ders saatinde sınıf arkadaşları gözyaşlarını tutamadı.

7 yaşındaki Salih 1’inci sınıf öğrencisiydi

Elazığ’da okullarda ilk ders zilinin çalmasıyla 7 yaşındaki Salih İnce’nin eğitim gördüğü Naide Karakaya İlokulu’nda da eğitime başlandı. İnce’nin Öğretmeni Zuhal Munzur ve okul idarecileri 1-A sınıfında eğitim gören minik öğrencinin boş kalan sırasına çiçek ve fotoğrafını yerleştirdi. Öğretmen Zuhal Munzur, öğrencilerine Salih İnce’nin depremde öldüğünü anlatmaya çalıştığı anlarda göz yaşlarına boğuldu. Zuhal öğretmenin öğrencisi için gözyaşı döktüğü anlar sınıftaki öğrencileri de duygulandırdı.

11 yaşında Onur 6’ıncı sınıf öğrencisiydi

Mustafapaşa Mahallesinde bulunan Aykent apartmanının çökmesi sonucunda hayatını kaybeden Onur Yıldız’ın eğitim gördüğü Şehit Sezer Aydemir İmam Hatip Ortaokulun da da ilk gün hüzünlü geçti. Onur için başka bir sınıftan arkadaşının yazdığı şiir okulun bahçesinde okundu. Şiirin okunmasıyla arkadaşları ve öğretmenleri göz yaşlarına hakim olamadı. 6-B sınıfında eğitim göre Onur’un boş kalan masasına da fotoğrafı ve karanfiller bırakıldı. İlk derste Onur’un arkadaşları ve öğretmenleri tarafından Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi.

(MHŞ-HİV-