Muğla’nın Milas ilçesinde 1999 yılında özel mülkiyetinin maden firmaları ve Karayolları tarafından işgal edilmesi üzerine dava açan Hüseyin Kamil Akarsu, 16 yıllık hukuk mücadelesinin sonunda dönemin siyasetçileri ve bürokratlarını da savcılığa şikayet etti. Milas Cumhuriyet Savcılığı tarafından 2015/2968 tarih sayı ile kabul edilen suç duyurunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve dönemin Muğla Valililerinin de aralarında bulunduğu 12 kişi hakkında soruşturma açıldı.
Olayın sıradan bir olay olmadığını ve bizzat üst düzey siyasetçiler ve kolluk kuvvetlerinin haklarını gasp ettiğini ileri süren 38 yaşındaki Hüseyin Kamil Akarsu, “1999 yılında bize ait olan Milas Kızılcahayıt köyü Çeşme mevkii 476 parseldeki 15 bin 100 metrekare arazimiz özel maden firmalarınca izinsiz olarak işgal edildi. Biz buna itiraz edip Cumhuriyet Savcılığına, Milas Kaymakamlığına ve Muğla Valiliğine şikayette bulunduk. Valilik görevlileri bizzat arazide yaptığı incelemede, tapulu arazimizin gasp edildiği tespit ederek şikayetimizi ilgili birimlere sevk etti. Ancak ne hikmetse bir süre sonra bizim şikayet dosyalarımız her yerde kaybedildi. Elimizde birer nüshası tarih sayılı şekilde bulunmasına rağmen kaybedilen bu dosyaların üzerine gittiğimizde tehdit edildik. Bunun üzerine Cumhurbaşkanlığı ve HSYK başta olmak üzere İçişleri Bakanlığı’na kadar şikayetimi yineledim. Ve nedense şikayetimiz yeniden örtbas edildi” dedi.
Akarsu; Devlet Bahçeli (MHP Genel Başkanı), Mesut Yılmaz (Eski ANAP Genel Başkanı), Metin Ergun (MHP Milletvekili), Lütfi Yiğenoğlu (Dönemin Muğla Valisi), Hüseyin Aksoy (Dönemin Muğla Valisi), A. Selami Abban (Dönemin Vali Yardımcısı), A. Haydar Küçük (Dönemin Vali Yardımcısı), Erol Tuna (Dönemin Jand. İl Alay Komutanı), Ayhan Boyacı (Dönemin Milas Kaymakamı), Mahmut Çaylı (Dönemin Kaymakam Yazı İşleri Müd.), Metin Umur (Dönemin Jand. Bölük Kom.) ve Mahmut Gençarslan (Dönemin İlçe Karakol Komutanı) hakkında ’resmi evrakı yok etme ve tehdit’ten şikayetçi oldu.