Diş Hekimi Yrd. Doç. Dr. Sabri Fatih Kurşunlu, Sultanbeyli’deki kampta yaşayan Suriyeli mültecilerin diş tedavilerini ücretsiz yapıyor.
Ümraniye Tepeüstü’ndeki kliniğinin kapılarını Suriyeli mültecilere açan Yrd. Doç. Dr. Sabri Fatih Kurşunlu, günde 50’nin üzerinde tedaviyi mümkün kıldıklarını ifade etti. Sosyal sorumluluk kapsamında, hiçbir karşılık beklemeden diş tedavilerini gerçekleştirdiklerini kaydeden Kurşunlu, "Kökümüz mazide, gözümüz atide. Suriye’den ülkemize gelen kardeşlerimizle aramızda gerçekleşen kardeşlik kıyamete kadar sürecek bir muhacir-ensar kardeşliğidir. Biz bu kardeşliği yeniden hatırladık ve hayatımıza aktarmaya çaba gösterdik. Suriyeli Müslüman kardeşlerimize hastanelerimizde kucak açtık. Tek kuruş ödemeden, sırada bekletmeden, hiçbir menfaat gözetmeden bütün tedavilerini karşıladık ve karşılamaya devam ediyoruz" dedi.
Osmanlı Devleti’ndeki vakıf geleneğine vurgu yapan Kurşunlu, "Bu insanlar muhacir, biz ise ensarız. Onlar adına bir vakıf kurulabilir ve tüm sağlık sorunları giderilebilir" diye konuştu.
Osmanlı Devleti’ndeki vakıf sisteminin günümüze uyarlanarak vakıf hastaneleriyle birlikte AR-GE çalışmalarının arttırılabileceğini aktaran Kurşunlu, "Bu çalışmalar sağlık sektöründe ve ilaç sektöründe dışarıya bağımlılığı azaltabilir. Dış ticaret hacmimiz de lehimize çevrilir. Bu devletin SGK yükünü de ciddi oranda azaltır” dedi.