Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şehit edilen İstanbul Savcısı Mehmet Selim Kiraz için adliye bahçesinde hakim ve savcıların katılımıyla helva dağıtıldı.
Diyarbakır Adliye Sarayı bahçesinde düzenlenen helva dağıtımına Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Cihan Kart, Diyarbakır Adliyesi’nde görev yapan hakim savcıların yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit savcı Kiraz için dağıtılan helva töreninde konuşan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Diyarbakır adliyesinde görev yapan hakim, cumhuriyet savcıları ve adalet personelleriyle birlikte şehit savcı Mehmet Selim Kiraz’ın anısını yaşatmak amacıyla helva dağıttıklarını ifade ederek, katılımcılara geldikleri için teşekkürlerini iletti.
Başsavcı Solmaz’ın ardından söz alan Diyarbakır Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Cihan Kart ise şehit savcıyı bir terör eylemiyle kaybettiklerini dile getirerek, acılarının derin olduğunu aktardı. Kart, “Gönül isterdi ki, yargı camiası böylesi bir saldırıya maruz kalmasın. Bizler üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Ülkemize adil yargıyı sunma anlamında gece gündüz demeden, bazen ailemizden fedakarlık yaparak çalışma gayreti içerisindeyiz. Hakim ve savcıların mesai kavramları yoktur. Amacımız yargıya elimizden geldiği oranla katkı sağlamaktır aynı zamanda ülkede barış ve huzur ortamını sağlamaktır. Ama maalesef görüyoruz ki, kendini bilmez kişiler tarafından bir takım böyle olaylarla karşılaşabiliyoruz. Temennimiz, ülkemizde bu tür terör eylemleri bir daha yaşanmamasıdır” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından şehit savcı Mehmet Selim Kiraz için dualar edildi.