Diyarbakır’da, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi.
Valilik karşısındaki Anıt Park’ta düzenlenen törene, Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Muharip Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, vali yardımcıları, kaymakamlar, Muharip Gaziler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Siraç Ezer, kurum müdürleri ve gaziler katıldı.
Tören Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Daha sonra saygı duruşunda bulunulan ve İstiklal Marşı okunan törende, Diyarbakır Anadolu Lisesi öğrencileri günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudu.
Törende konuşan Muharip Gaziler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Siraç Ezer, “Birinci Dünya Savaşı’nda, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, Kore’de, Kıbrıs’ta kahramanlık destanı yazdıran muharip gazileri, şehitleri ve kahraman ordu mensuplarını minnetle ve şükranla anıyoruz. Bu vatan uğruna başımız dik, alnımız ak yaşamaya, çocuklarımıza, torunlarımıza onurlu bir gelecek bırakmaya, inandığımız değerler için her an savaşmaya ve şehit olmaya hazırız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
Tören konuşmaların ardından sona ererken, Muharip Gaziler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Siraç Ezer ve gazilerden oluşan heyet, valiliği ziyaret etti. Gaziler, Vali Aksoy ile makamında bir süre görüştükten sonra etkinlik programlarına devam etmek üzere valilikten ayrıldı.