HDP’nin Diyarbakır mitinginde meydana gelen patlamaya yönelik Hakkari’de tencere ve tavalar ile yapılan gürültü ve ışık söndürme eylemiyle protesto edildi.
HDP’nin Diyarbakır mitinginde meydana gelen protesto etmek amacıyla bir çok ilde binlerce yurttaş sokaklara dökülürken, protestoların Yaşandığı merkezlerden biri de Hakkari kent merkeziydi.
Saatler gece yarısını gösterdiğinde evlerinin balkon ve pencerelerine çıkan binlerce Hakkarili tencere ve tavalara vurarak gürültü eylemi yaptı. Sık sık ‘Amed halkı yalnız değildir’ sloganları atan yurttaşlar katliam girişimine lanet yağdırdı.
Kentin değişik mahallelerinde yurttaşların lambalarını açıp kapayarak destek verdiği eylem kısa sürede kent geneline yayılırken, çok sayıda sürücüde araçlarının kornalarını çalarak eyleme destek verdi.
Protesto eylemi geç saatlere kadar devam ederken, HDP ve DBP il örgütü ile kente faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin öncülüğünde yarın saat 12.00’da belediye önünde kitlesel bir basın açıklaması yapılacağı öğrenildi.