Diyarbakır’daki HDP mitingine yönelik saldırı Hakkari’de HDP ve DBP il örgütü ve kentteki sivil toplum örgütleri öncülüğünde düzenlenen basın açıklaması ile kınandı.
HDP ve DBP il eş başkanları ile milletvekili adayı Selma Irmak ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı basın açıklamasında söz alan HDP Hakkari il eş başkanı Rahmi Temel, tüm ezilenlerin umudu haline gelen HDP’ye yönelik seçim süreci boyunca yaşandığını, bu saldırıların artık miting meydanlarına yöneldiğini söyledi. Seçim süreci boyunca partilerine yönelik 150 saldırı yaşandığına dikkat çeken Temel, "Seçim araçlarımız il ve ilçe binalarımızın ve son olarak da miting alanlarımıza yönelik saldırılar gerçekleşiyor. Bu saldırılar Kürt halkının ve demokrasi güçlerinin iradesi olan HDP’nin baraj altına bırakmasına yöneliktir. Seçime kısa bir süre kala provokatif eylemler yapılarak seçime gölge düşürülmek istendi” dedi.
Temel’in ardından söz alan HDP’nin Hakkari milletvekili adayı Selma Irmak ise Diyarbakır’da düzenlenen saldırı ile ülkede yaşayan halkların barışı kazanmaya çok yakın olduğunu ve birilerinin yaşadığı paniğin bundan kaynaklandığını dile getirdi. Savaşa gitmediklerini, demokratik seçime gittiklerinin altını çizen Irmak, ülkeyi kana bulamak isteyenlere seslenerek, “30 yıl boyunca kirli politikaların hepsi boşa çıktı. Şiddetle başaramadınız, başaramayacaksınız” dedi.
Konuşmaların ardından grup sloganlar eşliğinde dağıldı.