Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü, 2-10 Mayıs Trafik Haftası kapsamında farkındalık oluşturmak için ilk kez yürüyüş düzenledi. Minik trafikçilerin güzergahlarda yol kapattığı yürüyüşe Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü de katıldı.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü, 2-10 Mayıs Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenledi. İlk kez yürüyüş olarak yapılan etkinlik Yenişehir ilçesi Gevran Caddesi’nde bulunan Muharebe Kavşak’ta başladı. Güzergah boyunca yollar minik trafikçiler tarafından kapatıldı.
Yürüyüşün ardından Diyarbakır Valiliği karşısında bulunan Anıt Park’ta tören yapıldı. Düzenlenen törene Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Trafik Şube Müdürü Süleyman Çorak, Emniyet Müdür yardımcıları, engelli Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Buradaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Programda konuşan Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, 2-10 Mayıs’ın Trafik Haftası olarak kutlandığını, amacın ise farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi. Dr. Böğürcü, "Bugün ilk defa yürüyüş yaparak farkındalık oluşturmak istedik. Trafikte esas unsur insanın kendisidir. Bilincin yerleşmesi gerekir. Geleceğimiz açısından siz çocukların trafiği bilmesi ve öğrenmesi anne ve babalarda buna duyarlı olmalıdır" dedi.
Trafik kazası mağduru Bayram Aktaş ise engelli bireyin yaşadığı sıkıntı ve zorlukların hem aile hem de sosyal çevresinde kendisi gösterdiğini belirtti. Aktaş, "Engellilerin topluma katılmalarının en büyük engeli ise trafik ve çevre sorunudur. Toplumu tasarlarken veya bir toplumu oluştururken içinde engelliler unutulmamalıdır. Fiziksel çevreyi düzenlerken toplum içinde yaşayan herkes düşünülmelidir. Yaşanılan konuttan ve yapılacak olan tasarıların engellileri dikkate almayarak tasarlandığı bir gerçektir" diye konuştu.
Program düzenlenen törenle sona erdi.