Türkiye geneli süren elektrik kesintileri Diyarbakır’da da aksamalara neden oldu. Sanayi sitesinde arızalı araçlar mahsur kalırken, bazı araçlar ise liftlerde asılı kaldı. Jeneratörleri arıza veren vatandaşlar ise soluğu sanayi sitesinde aldı.
Türkiye’de birçok ilde yaşanan elektrik kesintisinden Diyarbakır sanayi sitesi de nasibini aldı. Merkezde bulunan 1,2 ve 3. Sanayi sitesindeki araçlar arızaları nedeniyle sanayiye gelerek arızalarını gidermek istedi. Araçların çoğu elektrik kesintisi nedeniyle mahsur kalırken, bazı araçlar için liftte havada kaldı. Elektrik kesintisi nedeniyle jeneratörleri kullanan bazı vatandaşlar ise arıza nedeniyle soluğu sanayi sitesinde aldı.
Elektrik kesintileri nedeniyle araçlara müdahale edemeyen oto tamircisi Hasan Tekin, elektrik kesintisinin öncelik iş anlamında kendilerini sıkıntıya soktuğunu söyledi. Tekin, “Liftleri çalıştıramıyoruz araçlar üzerinde asılı kaldı. Parça sökümü yaptığımızda tornacıya veremiyoruz. Klimacılar makineye bağlayamıyor. Araçları rot ayarına sokamıyoruz. Sanayideki bütün işler elektrik ile yapılmaktadır. Uzun bir süre elektrik kesintisi yaşarsak eğer sanayinin yüzde 25’i iş yapamaz duruma gelir. Kiracıyız ve işçi çalıştırıyoruz. Bu durum ister istemez bizi olumsuz etkiler. Türkiye geneli olduğu için yapabilecek bir şey yok" dedi.
“AKÜLER ŞARJ EDİLMİYOR JENERATÖRE BENZİN YETİŞTİREMİYORUZ”
Oto elektronik ustası Fahri Çakır ise elektrik kesintisinin kendilerine çok kötü yansıdığını belirtti. Elektronik ustası Çakır, “Araçların beyinlerini tamir edemiyoruz. Aküleri şarj edemedik. Jeneratör çalıştırıyoruz ama benzin yetiştiremiyoruz. Elektrik olmaması durumunda tüm sistemlerimiz kapanıyor. Bu durum ele alınıp bir an önce halledilmesi gerekir. Elektrik kesintisi uzun süre devam ederse eğer Diyarbakır’daki otomobillerin uzun süre iş göremeyeceğini söyleyebilirim. Akülerini şarj edemiyoruz. Sanayi olarak kendi işimizi bile yapamamaktayız" diye konuştu.