HDP’nin barajı geçmesi, Diyarbakır’da kutlanmaya devam ediyor. Bu çerçevede Nevruz alanında yapılan kutlamaya on binlerce kişi katıldı. Alan ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, vatandaşlar üç ayrı arama noktasından geçirilerek alana alındı.
HDP’nin dün yapılan genel seçimlerde yüzde 10 barajını geçmesi Diyarbakır’da coşkuyla kutlanmaya devam ediyor. Dün sokağa dökülen vatandaşlara olası bir provokasyona karşı sık sık evlerine dönme çağrısı yapan HDP, bugün Nevruz alanında kutlama düzenledi. Saat 17.00’da başlayan kutlamanın yaklaşık bir saat öncesinden itibaren vatandaşlar, kentin dört bir yanından Nevruz alanına akmaya başladı. Konvoylar oluşturarak, alana gelen on binlerce kişi sık sık “Bizler Meclis’e” sloganı attı.
Geçtiğimiz Cuma günü HDP’nin Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda düzenlediği mitingine yapılan bombalı saldırı nedeniyle alan çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Bazı noktalarda polis ekipleri ve Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) konuşlandırıldı. Bunun yanı sıra vatandaşlar önce polis, daha sonra ise iki ayrı yerde gönüllü görevliler tarafından arandıktan sonra alana girdi.
Abdullah Öcalan posterleri ve PKK flamalarının açıldığı kutlamada bazı vatandaşlar, platformdan çalınan şarkılara halaylarla eşlik ederken, bazı vatandaşlar ise alan kenarındaki çimlerde aileleri ile birlikte piknik yaptı. HDP’nin mitinginde yaralanan bazı vatandaşlar da kutlamaya tekerlekli sandalyeleri ile katıldı. Havai fişeklerin atıldığı kutlamada HDP Diyarbakır milletvekilleri İdris Baluken ve Feleknas Uca, kısa birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından etkinlik, Kürtçe müzik gruplarının sahneye çıkması ile devam etti.