HDP Antalya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen nevruz kutlamasında Öcalan’ın mektubu Türkçe okundu.
HDP Antalya İl Başkanlığı tarafından Kepez ilçesinde düzenlenen nevruz kutlaması için sabah 10.00’da binlerce vatandaş, Turgut Özal Kapalı Spor Salonu önündeki yolda kurulan stant önünde toplandı. Yol ortasında nevruz ateşi yakan kalabalık, halaylar eşliğinde türküler söyleyip eğlendi. Yolun giriş ve çıkışlarını kapatan polis, çevrede yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlem aldı. Pir Sultan Abdal Derneği Antalya Şubesi semah ekibinin semah gösterisi yaptığı etkinlikte çok sayıda Abdullah Öcalan posteri ve Kürtçe pankartlar asıldı. Diyarbakır’daki nevruz kutlamasında Abdullah Öcalan’ın İmralı Cezaevi’nde yazdığı ve HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan’ın Kürtçe, Sırrı Süreyya Önder’in ise Türkçe’sini okuduğu mektup Antalya’da da Türkçe olarak okundu. Mektubu HDP Antalya İl Eş Başkanı Zarife Atik okudu.
HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan’ın rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı nNevruz kutlamasına HDP Muş Milletvekili Demir Çelik katılarak kalabalığa hitap etti. Demokratik özgürlüklerini kutladığını belirten Çelik, “Gün birlik ve beraberlik günüdür. Gününüz kutlu olsun” dedi. Onurlu bir yaşam istediklerini belirten Çelik, Kürtlerin adil eşitlikçi bir sistemde kendi kendilerinin yönetmelerini istediklerini belirtti.
“BARIŞ BİZİM HAVAMIZ, SUYUMUZ, EKMEĞİMİZDİR”
Çelik, konuşmasında barışın önemine de değindi. Antalyalılara seslenen Çelik, yıllardır süregelen savaştan en çok emekçi çocuklarının hayatını kaybettiğini belirterek, barışın vazgeçilmez olduğunu ifade etti. Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:
“Tüm Antalyalılara sesleniyorum. Barış hepimizin geleceği için önemlidir. Savaş yıkıcıdır, yok edicidir, gözyaşıdır, kandır, yoksulluktur. Savaştan en çok Kürt, Türk emekçi çocukları yaşamını yitiriyor. Savaşın yıkılıcılığını en çok yoksullar, emekçiler, kimsesizler yaşıyor. Savaş 40 yıldır aydınlığımızı kararttı. Geleceğimizi gasp etti. Gelin barıştan biz yoksullar, emekçiler değil egemenler korksun. Barış bizim havamız, suyumuz, ekmeğimizdir” dedi.
Nevruz etkinliği halaylar eşliğinde olaysız şekilde sona erdi.