Genel seçimlerde kesin olmayan seçim sonuçlarına göre HDP’nin barajı aşması, Diyarbakır’da vatandaşları sokağa döktü. Bir grup vatandaş ise, HDP’nin mitinginde patlamaların yaşandığı İstasyon Meydanı’na gitti.
Türkiye genelinde sandıkların açılması işlemi sürerken, şuanki mevcut duruma göre HDP’nin barajı aşması, Diyarbakır’da vatandaşları sokağa döktü. Neredeyse kentteki evlerin tamamı sokaklara dökülrürken, kentin çeşitli noktalarında bir araya gelen vatandaşlar, büyük sevinç yaşadı. Havai fişeklerin atıldığı ve meşalelerin yakıldığı kutlamalara 7’den 70’e herkes katıldı. Araç konvoyları şehri turlarken, vatandaşlar caddelerde halaylar çekti. Gelin arabalarının da kutlamalara katıldığı kentte, çiftler düğünlerinden önce kutlama alanlarına geldi.
Kentte kutlamalar sürerken, bir grup vatandaş da Cuma günü HDP’nin Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda düzenlediği mitingde bombalı saldırıların yaşandığı alana yürüdü. Burada sloganlar atan vatandaşlar, daha sonra kutlamalara katıldı.
Öte yandan, HDP araçlarından yapılan anonslarda vatandaşlar kutlamalar için Nevruz Parkı’na çağrıldı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Twitter hesabından açıklama yaparak, “Lütfen hiçbir arkadaşımız görev yerini terk etmesin. Kutlamalar için sokağa çıkılmasın. Sevinmeyi hepiniz hak ediyorsunuz ama henüz değil” dedi.