Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Diyarbakır’da yaptığı mitingde meydana gelen patlamada ağaçtan düşerek hayatını kaybeden Ramazan Yıldız toprağa verildi.
HDP’nin Diyarbakır mitinginde art arda meydana gelen ve çok sayıda kişinin yaralandığı iki patlamada ağaçtan düşerek hayatını kaybeden 16 yaşındaki Ramazan Yıldız toprağa verildi. Yenişehir ilçesinde bulunan 450 Evler semti mezarlığına defnedilen Yıldız’ın cenazesine çok sayıda kişi katıldı. Cenaze arabasıyla cami önüne getirilen Yıldız’ın tabutu burada omuzlara alınarak sloganlarla mezarlığa götürüldü. Mezarlığa getirilen Yıldız’ın cenazesi defnedilirken ailesi fenalık geçirdi.
Mezarın üzerinin kepçeyle kapatılmasına karşı çıkan vatandaşlar mezarın üstünü kendileri kapattı. Mezarın üzeri kapandıktan sonra imam tarafından dua okundu. Bu arada DBP Eş Başkanı Kamuran Yüksek, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Emine Ayna ile Diyarbakır milletvekili adayları Nimetullah Erdoğmuş, Ziya Pir de cenazeye katılarak aileye başsağlığı dileklerinde bulundu.
Cenaze işlemlerinin ardından konuşan baba Samet Yıldız, "Konuşacak bir şey bulamıyorum. İntikamı yarın sandıklardan çıkan sonuçlarla alınacaktır" dedi.
Baba Yıldız’ın konuşmasından sonra toplanan grup, olaysız bir şekilde dağıldı.