HDP’nin Diyarbakır’daki mitinginde meydana gelen bombalı saldırılara tepkiler sürüyor. Akşam saatlerinde toplanan vatandaşlar saldırıyı protesto ederken, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yayınladığı mesajla olası bir provokasyon ihtimaline karşı vatandaşlara evlerine dönme çağrısı yaptı.
HDP’nin dün Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda düzenlediği mitingde yapılan bombalı saldırılara tepkiler sürüyor. Diyarbakır’da akşam saatlerinde toplanan vatandaşlar, korna, ıslık ve zılgıt çalarak saldırıyı protesto etti. Kentin çeşitli noktalarında bir araya gelen bazı gruplar ise, havai fişekler atıp meşaleler yakarak saldırıyı protesto etti. Bazı vatandaşlar ise evlerinin balkonlarından tencere ve tavalara vurarak protestolara destek verdi.
Bu arada, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yayınladığı mesajla sağduyu çağrısında bulundu. Vatandaşlara seçimlere gölge düşürmek isteyen kesimlerin provokasyonlarına karşı evlerine dönmeleri çağrısını yapan Demirtaş, karanlık güçlerin provokasyonlarına karşı uyarılarda bulundu.