Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Artvin’in Hopa ilçesinde sel felaketi nedeniyle ulaşım sağlanamayan yerleşim yerlerinde kullanılmak üzere 1 adet ekskavatörü Kemalpaşa Belde Belediyesi’ne teslim etti. Ekskavatör, Hopa’da sel felaketinden en çok etkilenen beldedeki belediyenin koordinasyonunda çalıştırılmaya başlandı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Hopa’da yaşanan sel felaketinin hemen ardından Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan’ı arayarak, yardıma hazır olduklarını bildirmiş, Cihan ise ihtiyaç olmadığını belirtmişti. Ancak Hopa’dan gelen ‘acil yardım’ çağrısı üzerine Büyükşehir Belediyesi, Hopa’ya acil ihtiyaç duyulan iş makinelerini göndermeye karar verdi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Bayrak, Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Turan Kapan ile İtfaiye Daire Başkanlığı Destek Hizmetleri Şube Müdürü Şeyhmus Belek, önceki gün Hopa’ya giderek önce Hopa Kaymakamı, ardından sivil inisiyatiflerle görüştü.
Hopa Kaymakamı’yla ve vatandaşlarla yapılan görüşmede, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı’nın geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerini ileten Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, belediye olarak yardıma hazır olduklarını, neler yapılabileceği ve neye ihtiyaç duyulduğu üzerine görüş alışverişinde bulundu.
EKSKAVATÖR HİZMET VERMEYE BAŞLADI
Görüşmelerde, ulaşım sağlanamayan yerleşim yerlerinin yollarında kullanılmak üzere ekskavatörün en acil ihtiyaç olduğunun belirtilmesi ve bu iş makinesinin felaketten en çok etkilenen Hopa’ya bağlı Kemalpaşa Belde Belediyesi koordinasyonunda çalıştırılması istendi. Diyarbakır Büyükşehir belediyesi, bunun üzerine 1 adet ekskavatörü bir aylığına Kemalpaşa Belde Belediyesi’nin hizmetine sundu. İş makinesi, belediye koordinasyonunda çalıştırılmaya başlandı.