Çanakkale’nin Çan ilçesinde 31 Mayıs gecesinde motosiklet kazası geçiren bir genç, Tekirdağ’da Özel Star Medica Hastanesi’nde başarılı bir ameliyattan sonra, doğum gününde tekrar hayata gözlerini açtı.
Çanakkale’nin Çan ilçesinde 31 Mayıs gecesinde motosiklet kazası geçiren Mürsel Başaran (22), Çanakkale Devlet Hastanesi’ne, oradan da Tekirdağ Süleymanpaşa’da bulunan Özel Star Medica Hastanesi’ne sevk edildi. Hastaneye getirilen yaralı, beyin tomografisi çekilmesinin ardından beyin kanaması olduğu tespit edilerek ameliyata alındı. Başarılı bir beyin ameliyatının ardından Mürsel Başaran ameliyattan sonra 4 Haziran’da normale döndü. 4 Haziran’da Mürsel Başaran’ın doğum günü olduğunu öğrenen hastane çalışanları, ona sürpriz yaparak doğum gününü kutladı.
Başaran’ın hastaneye geldiğinde yapılan tomografi sonucu beyin kanamasının arttığını belirten Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Osman Arpaz, "Hastamız 31 Mayıs gecesi sabaha karşı hastanemize geldi. Çanakkale’nin Çan ilçesinde motosiklet kazası geçiriyor. Çanakkale Devlet Hastanesi’ne götürülüyor oradan da bize sevk ediliyor. Hasta hastaneye geldikten sonra kontrol beyin tomografisini çektik. Beyindeki kanamanın artmış olmasından dolayı. Beyin Cerrahi Uzmanı Kadir Yıldız ile görüşerek beyin ameliyatına karar verdik. Hastamız ameliyata alındı. Yaklaşık 3-4 saat süren bir operasyondan sonra hastayı tekrar yoğun bakım üniversitesine alıp yaklaşık 24 saat boyunca uyuttuk. Bu uyutma tedavisini beyinin dinlenmesi için yaptık. Daha sonra uyandırma aşamasına geçtik. Hastamız sağlıklı bir biçimde uyandı. Hiçbir organında hasar kalmadan servise çıkarttık hastamızı" dedi.
Mürsel Başaran’ın ameliyatını gerçekleştiren Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Kadir Yıldız ise, 4 saatlik başarılı bir ameliyat olduğunu ifade ederek, "31 Mayıs günü trafik kazası geçiren hastamızın kafasında kafa travmasına bağlı olarak kanama oluşmuş, atardamar kanaması onun için geldiği gün hemen ameliyata aldık. Kanamayı durdurduk. Bugün de hastamızın doğum günüymüş onu kutlamaya geldik" diye konuştu.
"BUGÜN İKİNCİ DEFA DOĞDUM"
Doğum gününde tekrar hayata dönen Mürsel Başaran, doğum gününde tekrar hayata döndüğü için çok mutlu olduğunu belirterek, "Geçirdiğim kaza sonrasında Star Medica Hastanesi’ne getirildim. Beyin ameliyatı oldum. Yoğun bakımda kaldım beş gün. Başarılı bir ameliyat olmuş. Bugün de doğum günüm benimle çok ilgilendiler hepsine çok teşekkür ederim. Doğum günümü de kutladılar unutmamışlar. Bugün zaten ikinci defa doğdum. Hem ölmedim hem burada sevdiklerimleyim. Bugün de doğum günüm olması çok anlamlı bir gün benim için" dedi.