Siirt’te doğum sancısı çeken bir hasta, askeri helikopter ile hastaneye yetiştirildi.
Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Dolusalkım köyünde aşırı kanaması bulunan Rahime Adıgüzel (30), 3’ncü Komando Tugay Komutanlığı’na ait askeri helikopterle, Siirt Devlet Hastanesi acil servisine nakil edilerek, tedavi altına alındı.
Olayın Siirt Valiliği’ne bildirilmesi üzerine devreye giren Vali Mustafa Tutulmaz, Pervari ilçesine bağlı Dolusalkım köyünün oldukça uzak ve yağan kar ile birlikte olumsuz hava koşullarından dolayı yolun kapalı olması ve hastanın durumunun ciddi ve acil olması nedeniyle 3’ncü Komando Tugay Komutanlığı’ndan sıhhi tahliye talebinde bulunuldu. Bunun üzerine 3. Komando Tugay komutanlığı’na ait bir askeri helikopter ve 112 acil sağlık ekibi görevlendirildi. Ekipler, gece saat 21.10 civarında köye ulaşarak Rahime Adıgüzel adlı hastayı helikopterle bulunduğu yerden aldı. İlk tedavisi helikopterde yapılan yaralı hasta, daha sonra başarılı bir operasyonla Siirt’te ulaştırıldı.
Tugay Komutanlığı hava pistinde hazır bulundurulan İl Sağlık Müdürlüğü 112 ambulansa nakil edilen hasta, sorunsuz bir şekilde Siirt Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.