Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dün bir doktorun darp edilmesi, bir grup sağlık çalışanı tarafından protesto edildi.
Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz servisinde görev yapan Doç. Dr. Güven Yıldırım, dün öğle saatlerinde bir hasta tarafından darp edildi. Yaşanan olay üzerine Yıldırım’ın arkadaşları ve sağlık personeli eylem düzenleyerek olayı protesto etti. Başhekimlik binası önünde toplanan sağlık çalışanları pankart açıp sloganlar atarak duruma tepki gösterdi. Grup burada kısa bir basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Dr. Ege Özinci, “Bu ülkede başta vergimiz olmak üzere her türlü vatandaşlık görevini eksiksiz yerine getiren bizler eksiksiz bir şekilde iş ve yaşam güvencesi istiyoruz. Herkese güvenli iş güvenli gelecek talebimizi yinelerken, doktor arkadaşımıza yapılan saldırı hepimize yapılmıştır. Kınıyoruz sorumluları bir an evvel her türlü tedbiri almaya çağırıyoruz. Bugün değilse ne zaman sorumluluğunuzu yerine getireceksiniz” dedi.
Saldırıya uğrayan Doç. Dr. Güven Yıldırım ise yaşanan olayı şöyle anlattı: “Dün öğle saatlerinde bir hasta yanıma yaklaştı. ‘Güven Yıldırım siz misiniz’ diye sordu. 13 yıl önce kendisini kulağından ameliyat ettiğimi, tedavisinin eksik kaldığını, bu nedenle psikolojisinin bozuk olduğunu, epilepsi hastası olduğunu söyledi. Anlamadığımı, ne istiyorsun diye sorduğumda malulen emekli olmak istediğini söyledi. Ben de sağlık kurulu odasına başvurduğunda yardımcı olabileceklerini veya bana muayene olmak istiyorsa randevu alıp geldiğinde bakabileceğimi söylediğimde direkt olarak yumruk atarak şiddet uyguladı. Arkasından da ölüm tehditlerinde bulundu. Kendisi yakalandı. Biz de gerekli yasal işlemleri başlattık.”