Hatay’ın İskenderun ilçesinde, devlet hastanesine giden yol güzergahında dolmuş hatlarının anlaşmazlığı, vatandaşlar için çileye dönüştü.
Numune Mahallesi’nde 1994 yılında temeli atılan ve 2011 yılında hizmete açılan yeni İskenderun Devlet Hastanesi yol güzergahı için ilçe belediye meclisi tarafından Çankaya ve Körfez dolmuş hattı görevlendirildi. Yaşanan yoğunluk üzerine geçiş noktaları farklı olan dolmuş hatları için tek bir yol belirlendi. Önceleri hastane poliklinikleri önünden alınan vatandaşlar yeni düzenleme ile hastane dışından alınmaya başlandı. Bu durum tam 500 metre mesafe yürüyen ve 140 merdiven kullanan vatandaşlar için çileye dönüştü. Yaşanan bu sürece tepki gösteren vatandaşlar, her iki dolmuş hattının yeniden hastane poliklinikleri önünden yolcu almasını talep edip yaşadıkları zorlukları anlattılar.
Tek kapıya iki hat gelmesinin büyük problemler oluşturacağını ifade edip ‘kan gövdeyi götürebilir’ diyen Körfez Dolmuşçuları Kooperatif Temsilcisi Nuri Bolat, “Huzursuz ve tedirginiz. Her gün diğer hat çalışanları ile sürtüşme içerisindeyiz. Yetkililerin bu konuyla bir an önce ilgilenmesi gerekiyor” dedi.
Çankaya dolmuşlarının hastane önünden yolcu almaya başladıkları günden bu yana Körfez dolmuşçularının bu durumu provoke ettiğini savunan Çankaya Dolmuşçuları Kooperatif Temsilcisi Ahmet Bayram, “Her şey güllük gülistanlık. Onlar da ekmeğine bakıyor bizler de. Hiçbir şekilde gerginlik yok” diye konuştu.