Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal ve partililer, 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı ölümünün 22’nci yıl dönümünde kabri başında andı. Törende bir konuşma yapan Uysal, “Bugün sadece sözlerle Özal’a sahip çıktıklarını iddia edenlere inat manevi ruhu huzurunda manen de ruhuyla da bu ülkeye gösterdiği idealler, yaptığı hizmetler, sıçrama hamleleriyle de onu taçlandırmak adına, bu ideallerin sahibi olarak yine buradayız” dedi.
DP’liler 8’inci cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı ölümünün 22’nci yıl dönümünde Topkapı Anıt Mezar’da anma programı düzenledi. Programa DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, eski devlet bakanı Muhammet Kelleci ile partililer katıldı. Tören DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın kabrin başına çelenk koymasıyla başladı. Ardından eski devlet bakanı Muhammet Kelleci kabrin başında Kur’an-ı Kerim okuyarak dua etti.
Törenin ardından bir açıklama yapan Uysal, “İlahi rahmetin kucağına tevdi ettiğimiz cumhurbaşkanımızın bir ölüm yıl dönümünde daha manevi huzurundayız. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz. Milletimizin sinesinde yaptığı hizmetlerin karşılığı olarak tekabül eden sevgisi her daim yaşayacaktır” dedi.
Rahmetli Turgut Özal’ın hedef ve ideallerini kararlılıkla sürdüreceklerini ifade eden Uysal, “Bize emanet bırakılmış siyasi hedefleri, idealleri de bu milletin geleceğini aydınlatması noktasında DP olarak bütün inanmış dava arkadaşlarınızla beraber bu mücadeleyi sonuna kadar vereceğimizden milletimiz emin olsun” diye konuştu.
Özal’a sadece sözlerle sahip çıkıldığını iddia eden Uysal, “Bugün sadece sözlerle Özal’a sahip çıktıklarını iddia edenlere inat manevi ruhu huzurunda manen de, ruhuyla da bu ülkeye gösterdiği idealler, yaptığı hizmetler, sıçrama hamleleri ile de onu taçlandırmak adına, bu ideallerin sahibi olarak yine buradayız. Ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine demokrasinin yerleşmesine, derinleşmesine ve bugün yeni bir derinlik katma noktasında yeni nesil Türkiye programımızla beraber inşallah Türkiye’nin geleceğini yeni nesil ekonomi, demokrasi anlayışıyla geleceği aydınlatacağımıza eminiz. Rahmetli Özal’ı onun şahsında bütün hizmet edenlerimizi, başta şehidimiz Adnan Menderes’i ve onun kabir arkadaşlarını rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz” dedi.
Yaklaşan seçimle ilgili değerlendirmelerde bulunan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, “81 ilin 85 seçim bölgesinde teşkilatlarımızla birlikte Türkiye’nin nerede sıkıştığı, daraldığı, nefes alamaz hale getirildiği, deli gömleği giydirme teşebbüsüyle karşı karşıya bırakıldığımızda, ‘kırk katır mı kırk satır mı’ teklifleriyle ölümlerden ölüm beğenme noktasına milletimizi taşıyanlara inat mahkum olmadıklarını ifade ederek, haykırarak yaptık, bir kez daha yapabiliriz diye çıktık bu yola ve arkadaşlarımızla milletin huzurunda olacağız. İmkanlarımızı biliyoruz, milletimizi tanıyoruz, potansiyelimizi biliyoruz. Siyasetin de vazifesi bu imkan ve kabiliyetten azami şekilde yararlanmanın adıdır. Bunu geçmişte pek çok kez Türkiye’nin sıkıştığı ara dönemler sonrasın yapmış bir siyasi geleneğiz. Bugün de milletin bize emanet ettiği noktada tarih ve millet huzurunda vazifemizi azami şekilde yapmanın gayreti içerisinde olduk. Millete gidiyoruz. Millete gittiğimiz de hep sinesi bizlere açtı. Bugün de milletin sinesinde doğmuş bir hareket olarak yön ve hizasını milletin belirlediği yeni bir yol tarifi yaparak tarihine coğrafyasına emrettiği noktada o potansiyelle buluşturabilecek bir siyasal projeyi milletle buluşturmak için bu mücadeleyi veriyoruz. Bu seçimler hayırlı olacaktır. Netice itibariyle millet derin irfanın da yaşayan sağduyusuyla beraber iradesini ortaya koyacaktır ve bu çıkmazdan çıkaracaktır” diye konuştu.