Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Akvaryum Koyu’nun pislik içinde bırakıldığını savunan vatandaş, koya giden yolu, tapulu arazisine demir kapı koyarak kapattı.
Bozcaada’nın dünyaca ünlü Akvaryum Koyu, ilginç bir olayla gündeme geldi. Koyda 2 bin dönüm arazisi bulunan Kamil Erdoğan adlı vatandaş, koya giden ve arazisinden geçen yolu tel örgü ve demir kapı ile kapattı. Tapulu arazisi olan bölgenin sit alanı olmasına rağmen hiç korunmadığını söyleyen Erdoğan, “Burada ne toprak ne bitki örtüsü kaldı. 1. derece sit alanı olan yerden yol geçirdiler. Burayı ihya etmek, tekrar eski haline getirmek için bunu yaptım. Yoksa buraya insanların girmesi, çıkması benim için problem değil. Buradan hiçbir şey de beklemiyorum. Yine inşallah istediğimiz gibi olduğu zaman, yine herkes kullanacak burayı” dedi.
Bölgenin vatandaşın istifadesine sunulmasını isteyen Erdoğan, “Burası benim yerim olmasa burada ne işim var? Yetkililer ne diyebilir ki? Kapanma sebebi belli. Doğayı bozuyorlar. Burası sahipsiz mal gibi, içki şişelerini atıyorlar. Pislik içerisinde. Moloz bile dökmüşler. Yazık günah. Böyle güzel bir koyu ne hale getirdiler. Buraya bir tesis yapılabilir. Bizim için değil, belediye buraya su getirir, tuvaletini getirir. Vatandaş burada rahat eder. Ama senelerdir gelmiyor. Çok ümitli de değilim. Geceleri buraya her türlü insan geliyor. Yoksa benim bütün arazimi alıp kullansınlar. Bir şey beklediğimiz yok. Bizim kendi işimiz gücümüz İzmir’de. Buraya gelip belki 3-5 tane keçi besleyeceğiz. Bütün zevkimiz bu. Ama vatandaşlar buradan istifade edip mutlu kalırsa ben daha çok mutlu kalırım. Konuşanlar gelsinler buraya görsünler. Onlar karar versinler. Kim bu işle uğraşıyorsa, buyursun gelsin. Ben imar istemiyorum. Adaya bir şey kazandırılsın” diye konuştu.
Arazinin tapulu malı olduğunu hatırlatan Erdoğan, "İnsan malına sahip çıkmalı. Burası benim tapulu malım. Ben buraya kapı koydum, olay oldu. Burada ikinci bir kapı var. Devamlı açık kalacak. İsteyen gelip balık avlayacak, isteyen gezip tozacak. Ama doğayı, bitki örtüsünü muhafaza edelim. Gelsinler buraya kim istiyorlarsa ben buradayım. Gelsin buranın halini görsünler” dedi.