Bulgaristan’da karların erimeye başlaması ve kentte yaşanan sağanak yağış nedeniyle Meriç ve Tunca Nehirleri’nin su debilerinde artış gözlenmeye başlandı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Son durumu takip ediyoruz. İnşallah kazasız belasız atlatırız” dedi.
Edirne’de son günlerde etkili sağanak yağış sonucu, nehirlerdeki su debileri yeniden yükselişe geçti. DSİ 11. Bölge Müdürlüğü resmi sitesinden edinilen verilere göre, Meriç Nehri’nin su debisi 1161 metreküp/saniye, Arda Nehri’nin su debisi 713 metreküp/saniye, Tunca Nehri’ni su debisi ise 198 metreküp/saniye olarak ölçüldü. Nehir debilerindeki artış nedeniyle, Edirneliler bir kez daha taşkın tehlikesiyle karşı karşıya kalmanın tedirginliğini yaşıyor.
“İNŞALLAH KAZASIZ BELASIZ ATLATIRIZ”
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, nehirlerdeki su debilerindeki son durumu takip ettiklerini belirterek, “İnşallah kazasız belasız atlatırız. Son günlerde nehirlerde herhangi bir artış olmayınca dün Lozan Caddesinde Karaağaç istikametinden yani taşkının az olduğu noktadan yolda tek taraflı olarak söküme başlamıştık. Tabi nehirlerdeki son artışlara göre tekrar bir değerlendirme yapacağız” ifadelerini kullandı.