Edirne’de, 7 Haziran Genel Seçimleri için vatandaşlar sandık başına gitti. Vücudunda kemik rahatsızlığı bulunan ve yürümekten zorluk çeken 70 yaşındaki Nadide Şenyurt, taksi tutarak oy kullanacağı okula geldiğini belirterek, “Ülkem için hayırlı olsun” dedi.
Kemikleriyle ilgili rahatsızlığı olduğunu ve yürümekte zorluk çektiğini söyleyen 70 yaşındaki Nadide Şenyurt, oy kullanmak için taksi tutarak evinden geldiğini söyledi. Şenyurt, “Taksi tutup oyumu kullanmak için geldin. Ülkem için hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
Edirne’de, sabah erken saatler başlayan seçim heyecanı devam ediyor. Edirne Alper Yazoğlu Ortaokulu’nda oy kullanma işlemi sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, il genelinde 304 bin seçmenin 584 sandıkta oy kullanacağını dile getirerek, “Vatandaşın kararına hepimizin saygı duyması lazım. Cumhur ne derse o olur, halk ne derse o olur” diye konuştu.
Edirne İlhami Ertem Lisesi’ne gelen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da, “Ülkemiz için hayırlı olsun” diyerek oyunu kullandı.
AK Parti Edirne 1. Sıra Milletvekili Adayı Şemsettin Emir ve eşi de Edirne Yüksel Yeşil İlköğretim Okulu’nda bulunan bin 125 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Emir, “Geleceğimiz için yarınlarımız için hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.