Türk Polis Teşkilatı’nın 170. kuruluş yıl dönümü Edirne’de düzenlenen törenlerle kutlandı. Saraçlar Caddesi’nde açılan stantta mini bir gösteri yapan narkotik dedektör köpeği ‘Oscar’ vatandaşlardan büyük ilgi gördü.
Türk Polis Teşkilatı’nın 170. Yılı Kutlama Programı kapsamında ilk olarak Edirne İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan ve polis teşkilatı mensupları, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından polis araçlarından oluşturulan kortej, kent turu yaptı.
"POLİS TEŞKİLATI OLARAK EN ÖNEMLİ GÖREVİMİZ DEVLETİ ARATMAMAKTIR"
Polis Günü kutlama etkinlikleri Edirne Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen kokteyl ve ödül töreni ile devam etti. Edirne İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, başarılı personele ödüllerini takdim etmeden önce yaptığı açılış konuşmasında, "Türk polisi olarak teşkilatımızın 170. kuruluş yıl dönümünün gurur ve kıvancını yaşıyorum. Bu sevincimizi bizimle paylaşma nezaketini gösteren sizlere şahsım ve mensubu olmaktan gurur duyduğum teşkilatım adına saygı ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Erdoğan, Türk Polis Teşkilatı’nın en önemli görevlerinin vatanının her noktasında devleti aratmamak olduğunu dile getirerek, "Görevimiz halkın kesiminde, yurdun her köşesinde devletin var olduğunu hissettirmektir" ifadelerini kullandı.
Konuşmasının ardından İl Emniyet Müdürü Erdoğan, başarılı personele ödüllerini takdim etti. Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programda Erdoğan’a, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Kamuran Ersan, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, vali yardımcıları, kurum il müdürleri ve polis teşkilatı amir ve personelleri eşlik etti.
DEDEKTÖR KÖPEK ‘OSCAR’A İLGİ YOĞUN OLDU
Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreninin ardından Edirne’nin en işlek caddelerinden olan Saraçlar Caddesi’nde, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından stant açılarak, vatandaşlara broşür dağıtıldı. Türk Polis Teşkilatı’nın 170. Yılı kuruluş yıl dönümü kutlama etkinliklerinde yetiştiricisinin marifetiyle kısa bir gösteri yapan narkotik dedektör köpeği ‘Oscar’a vatandaşların ilgisi yoğun oldu.